Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Donderdag 17 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

Ex-presentator erkent rol bij cokesmokkel

Masmeijer bekent

10 MEI 2017

De voormalige televisiepresentator Frank Masmeijer heeft voor het eerst bekend dat hij betrokken is geweest bij de invoer van 467 kilo cocaïne. Hij deed dat woensdag voor de rechtbank in Antwerpen via zijn advocaat.

Frank Masmeijer was niet aanwezig op de zitting. "Uit schaamte", zei advocaat Kris Vincke. Het Openbaar Ministerie eiste eerder zeven jaar cel en 24.000 euro boete tegen de voormalig televisiepresentator.

Masmeijer werd in 2014 opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de invoer van cocaïne via de Antwerpse haven. Met de opbrengst van de drugs, die waren verstopt in een lading bananen, zou Masmeijer forse schulden hebben willen aflossen. Zijn feestzaal in het Belgische Sint-Niklaas ging in 2013 failliet. In de zomer van 2015 mocht Masmeijer de gevangenis verlaten. Hij werd onder elektronisch toezicht in zijn huis in België geplaatst.

Vandaag berichtte Privé al dat Frank gespot is met een minnares en op die manier zijn zorgen over een rechtszaak wilde vergeten. Zijn rol blijkt nu toch minder onschuldig dan steeds deed voorkomen.

Masmeijer was in de jaren tachtig en begin jaren negentig een bekend presentator van de NCRV. Hij presenteerde shows als de Holidayshow en Dinges. Toen zijn carrière bij de televisie was gestopt, ging hij in België de horeca in.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.5 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 524.76
+ / - -0.21%
Gordon huurt woning Mart Visser
Kijk binnen bij Gordon, die voor zijn Amsterdamse stulpje aan het Museumplein vierduizend euro per...