Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Vrijdag 18 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP Kippa

Niek van der Bruggen gracht in voor City Swim

19 MEI 2017

Pieter van den Hoogenband heeft Veronica-ochtendjock Niek van der Bruggen gestrikt om met hem mee te doen met de Amsterdam City Swim. De voormalig zwemmer en ambassadeur van de actie zette de dj vrijdagochtend live voor het blok toen hij in zijn uitzending opdook met badjas, -muts en zwembril en hem uitdaagde.

Niek en Pieter spraken elkaar donderdag ook al telefonisch in de uitzending, waarna Pieter op het idee kwam om Niek te vragen. "Pieter sloot gisteren ons gesprek af met de woorden: ik zie je snel. Toen dacht ik al wel: o jee, dit gaat nog een staartje krijgen. Ik had alleen niet verwacht dat hij een dag later al op de stoep zou staan", aldus de dj tegen BuzzE.

Niek weet nog niet echt precies waar hij 'ja' tegen gezegd heeft. "Ik kan wel zwemmen, maar dit zal denk ik vooral een uitputtingsslag worden. Als ik vier keer heen en weer zwem in een 25 meter-bad ben ik al aardig moe", zegt hij. Met nog honderd dagen te gaan zal Niek dan ook flink aan de bak moeten qua training. "Het is een uitdaging en ik heb nog ruim de tijd dus het moet wel lukken."

Froukje

Als onderdeel van de City Swim moet Niek ook zijn eigen team samenstellen. De Veronica-jock heeft al een aantal namen van BN'ers in zijn hoofd om te vragen, maar wie dat zijn wil hij nog niet verklappen. Of zijn vriendin Froukje de Both mee wil doen, weet Niek nog niet. "Maar misschien zal ik haar wel harder nodig hebben voor de aanmoedigingen. Dan zwem ik toch een slagje harder."

De Amsterdam City Swim wordt op 3 september voor de zevende keer gehouden. De deelnemers zamelen door twee kilometer door de Amsterdamse grachten te zwemmen geld in voor onderzoek naar de ongeneeslijke zenuwziekte ALS. De vorige editie bracht ruim 2 miljoen euro in het laatje.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.1 °C
ZW4
Beurs AEX
AEX 518.34
+ / - -1.03%