Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Dinsdag 27 juni
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: EPA

Festival herdenkt Chris Cornell

19 MEI 2017

Het muziekfestival Rock on the Range in Columbus in de Amerikaanse staat Ohio herdenkt dit weekend de overleden leadzanger Chris Cornell (52) van de rockband Soundgarden.

Soundgarden prijkt groot op het affiche van het festival, maar in plaats van een show van Soundgarden zal een herdenkingsoptreden plaatsvinden ter ere van Chris Cornell die woensdag zelfmoord pleegde in een hotel in Detroit. Volgens TMZ wordt er niet veel prijsgegeven over de vorm van het eerbetoon dat is gepland na de set van de Amerikaanse rockband Live.

Op de website van het festival staat: "We zijn verslagen door de plotselinge dood van Chris Cornell. Hij was een ware held van de muziek, de stem van een generatie. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie, vrienden en de voltallige muziekgemeenschap. Hij is nu de stem van een engel, die op ons neer zal kijken terwijl wij hem het hele weekend lang zullen eren."

Chris Cornell behoorde tot de grondleggers van de grunge, de gitaarrock uit Seattle die begin jaren negentig populair werd door onder meer ook Nirvana, met frontman Kurt Cobain, en Pearl Jam.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.6 °C
ONO4
Beurs AEX
AEX 518.73
+ / - -0.36%
ZIEN: Geboortekaartje Jesslynn
Estavana Polman heeft het geboortekaartje van haar dochtertje Jesslynn gedeeld. De foto had binnen...