Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Dinsdag 22 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP Kippa

Koolhoven gaat met Brimstone naar China

18 JUN 2017

De western Brimstone van de Nederlandse regisseur Martin Koolhoven is dit weekend in China te zien. De film wordt vertoond op het filmfestival van Shanghai. Het is overigens niet de eerste screening van Brimstone in Azië; de western werd eerder al gedraaid op festivals in Hong Kong en Jakarta.

Koolhoven is zondagavond bij de vertoning aanwezig. “Ik begrijp van veel mensen dat het al heel bijzonder is dat de film hier überhaupt gedraaid mag worden, gezien het controversiële verhaal”, vertelt de regisseur vanuit China. “Maar dat ze hem volledig ongecensureerd laten zien, wordt een wonder genoemd. Ik ben heel benieuwd wat voor reacties de film hier gaat oproepen.” Koolhoven doet na afloop van de vertoning een lange Q&A-sessie met het Chinese publiek.

Brimstone vertelt over een demonische priester ( Guy Pearce) die het gemunt heeft op een onschuldige vrouw ( Dakota Fanning). Het is de eerste film van Koolhoven in acht jaar tijd. De western trok in Nederland bijna 200.000 bezoekers en werd inmiddels aan 79 landen verkocht.

De film van Koolhoven is de afgelopen maanden bezig aan een succesvolle internationale tournee. De western draaide onder meer op festivals in Venetië, Toronto, Londen en Palm Springs. In Nederland verscheen Brimstone onlangs op dvd en bluray.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.8 °C
O3
Beurs AEX
AEX 521.87
+ / - +1.0%
Het drankprobleem van Chrissy
Chrissy Teigen, de vrouw van John Legend, heeft een boekje opengedaan over haar overmatige gebruik...