Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Dinsdag 22 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte / Anneke Janssen

Vrouw Arie Boomsma reageert op ophef foto

18 JUN 2017

Romy Boomsma legt in een uitgebreide reactie op Instagram uit waarom Arie de tepeltjes van zijn dochtertje bedekt heeft op een foto.

Het plaatje waarop hij en zijn dochtertje te zien zijn zorgde voor veel ophef. Er kwamen negatieve reacties binnen als ’door die bloemen geeft deze foto de boodschap dat dhr. Boomsma denkt dat peuter lichaampjes iets seksueels kunnen zijn en dus bedekt moeten worden’ en ’dat is kwalijk, vooral omdat ik het niet van hem had verwacht.’

vakantie...

A post shared by Arie Boomsma (@arieboomsmainstagram) on

Romy besloot daarop zelf een kiekje te delen en daaronder haar verhaal te doen. Zo schrijft ze dat ze de tepeltjes van hun dochter bewust hebben bedekt. „Niet omdat we anti-tepels zijn. Integendeel! Wel, omdat dit voor ons voelt als het beschermen van haar kleine lijfje voor ogen die er op een verkeerde manier naar zouden kunnen kijken.”

de keerzijde van internet en social media vind ik dat mensen de behoefte voelen hun negativiteit ongevraagd naar buiten te gooien. de anonimiteit maakt dat ze 'durven' want ik kan me niet voorstellen dat ze dit ook zouden doen als ze voor je staan. dat zou ik pas echt verfrissend en eerlijk vinden. zo ontstond vandaag onder een foto op de instagram van mijn man een discussie over onze keuze de tepeltjes van onze peuter te bedekken op social media. niet omdat we anti-tepels zijn, integendeel. wel omdat dit voor ons voelt als het beschermen van haar kleine lijfje voor ogen die er op een verkeerde manier naar zouden kunnen kijken. want ook dat is de keerzijde, internet is anoniem en instagram bestaat uit rechtenvrije foto's waar iedereen mee zou kunnen en mogen doen wat ze willen. dit betekent niet dat ik het er niet mee eens ben als mensen dit wél delen. niets mooier en onschuldig dan het comfortabel bloot zijn van kinderen. en dat is het hele punt, waarom dat oordelen over hoe anderen iets doen. wat ik er lastig aan vind is dat je ergens het gevoel hebt je te moeten verantwoorden, te vermelden waarom je bepaalde keuzes maakt en dat het in dit geval niets te maken heeft met seksualisering van de vrouwenborst in de huidige maatschappij, maar alles te maken heeft met hoe om te gaan met internet en onze kinderen. en dat dit zoeken is, niet alleen voor ouders maar voor iedereen. wat deel je wel, of juist niet. instagram is een weerspiegeling van momentopnames uit een leven, niet van het leven zelf. waar kan je dan eigenlijk over oordelen? en waarom vooral, waarom die negativiteit als het nergens voor nodig is, je die personen niet kent behalve op basis van flarden en foto's.

A post shared by Romy Boomsma (@romyboomsma) on

Daarnaast zegt ze in haar uitgebreide reactie dat ze het lastig vindt zich te moeten verantwoorden. Ook vindt Romy het verbazingwekkend dat mensen op internet en sociale media ’de behoefte voelen hun negativiteit ongevraagd naar buiten te brengen’.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.8 °C
O3
Beurs AEX
AEX 521.87
+ / - +1.0%
Het drankprobleem van Chrissy
Chrissy Teigen, de vrouw van John Legend, heeft een boekje opengedaan over haar overmatige gebruik...