Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Woensdag 23 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: EPA

Jackie Chan trots op Ho-Pin Tung

19 JUN 2017

Voor Jackie Chan voelt de tweede plaats van zijn raceteam in de 24 Uur van Le Mans hetzelfde als het winnen van een Oscar. De wereldberoemde acteur, stuntman en filmproducer uit Hongkong volgde zondag vanuit China de verrichtingen van 'zijn' team in Le Mans.

Chan zag hoe Ho-Pin Tung, geboren in het Gelderse dorpje Velp, tot iets meer dan een uur voor de finish zelfs aan de leiding reed.

De Nederlandse Chinees kon de snellere fabriekswagen van Porsche niet achter zich houden, maar reed zijn zogeheten LMP2-bolide wel naar de tweede plaats in de race én de winst in deze klasse. ,,Jullie zijn echte helden, ik ben heel trots'', meldde Chan (63) vanuit China. ,,Dit voelt net als het winnen van een Oscar. Helaas kon ik er niet bij zijn, omdat ik druk ben met mijn stuntteam en de voorbereidingen op het filmfestival in Shanghai. Zodra jullie terug zijn, gaan we het vieren.''

De eigenaar van het team kon de laatste rondes van de 24 Uur van Le Mans live volgen via een videoverbinding met zijn manschappen in de pitsstraat.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
21.9 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 519.36
+ / - -0.48%