Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Vrijdag 18 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte / Bob Bronshoff

Johan Goossens kan avond over seks praten

19 JUN 2017

Cabaretier Johan Goossens heeft er geen problemen mee om een hele avond over seks te praten. Dat doet de Amsterdamse komiek annex leraar in zijn nieuwe show Darkroom Diaries. Goossens vertelt hierin over zijn avonturen in Nederlandse en buitenlandse darkrooms en homosauna’s.

“Ik dacht eerst dat ik na een minuut of twintig wel verveeld zou raken”, vertelde hij maandag in een interview op NPO Radio 1. “Maar dat viel erg mee. Ik wissel het ook wel af met liefdesliedjes.” Goossens kwam op het idee de voorstelling te maken omdat sommige mensen in het publiek van zijn gewone shows afhaakten als het onderwerp seks te lang aan bod kwam.

“Het is heel raar”, stelde de cabaretier op de radio. “Seks is de hele dag om ons heen, in de media en in reclames. Maar er écht over praten doen we maar amper. Eigenlijk rust er nog een taboe op.”

Openhartig

In de voorstelling vertelt Goossens openhartig over zijn seksuele ervaringen als homoman. “Ik krijg daar best vaak vragen over van heterovrienden”, legt hij uit. “Die snappen die transparantie van homo’s niet. Als je de app Grindr opengooit, krijg je te zien welke mannen bij jou in de buurt ook zin hebben in seks. Je bent als homo in de grote stad een soort kind in een snoepwinkel.”

De cabaretier en leraar brak de afgelopen jaren door met zijn scherpe columns over zijn baan als docent. Deze kant van zijn leven komt weer aan bod in zijn nieuwe ‘normale’ voorstelling Vlam, die dit najaar in premiere gaat. Darkroom Diaries is de komende week te zien in het Betty Asfalt-theater in Amsterdam.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.0 °C
ZZW3
Beurs AEX
AEX 523.71
+ / - -0.41%
Kakkerlakkenplaag in hotel John
John Williams slaapt vier nachten in een hotel waarvoor hij 1200 euro betaalt, maar treft een grote...