Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Vrijdag 18 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: EPA

Rechtszaak om film over Lynyrd Skynyrd

19 JUN 2017

Leden van de Amerikaanse Lynyrd Skynyrd gaan een rechtszaak aanspannen tegen ex-drummer Artimus Pyle. Hij werkt aan een film over het vliegtuigongeluk dat de band in oktober 1977 trof. Daarbij kwamen zanger Ronnie van Zant en gitarist Steven Gaines om het leven.

De film gaat Street Survivors: The True Story of the Lynyrd Skynyrd Plane Crash heten en is gebaseerd op de herinneringen van Pyle. Gitarist Gary Rossington en Johnny van Zant, de broer van Ronnie en de huidige zanger van de band, willen een rechtszaak omdat Pyle ongeoorloofd gebruik maakt van de naam 'Lynyrd Skynyrd'. In 1988 wonnen de aanklagers al de exclusieve rechten om de bandnaam te mogen gebruiken.

Bovendien stoort het Rossington en Van Zant dat de film louter gebaseerd is op de herinneringen van de in 1991 uit de band gestapte Pyle. In de aanklacht staat volgens Reuters dat ze Pyle niet het recht willen ontnemen om geld te verdienen aan zijn verhaal, maar dat mag het belang van de band niet schaden. Volgens de klagers doet de film dat wel.

Lynyrd Skynyrd werd in de jaren zeventig bekend met de hit Sweet Home Alabama. Na het ongeluk kwamen enkele bandleden die de crash hadden overleefd in 1987 bijeen voor een reünieconcert. Daar was vanwege het gebruik van de bandnaam veel over te doen. Uiteindelijk mochten Rossington en Van Zant de naam gebruiken.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.2 °C
ZZW3
Beurs AEX
AEX 523.71
+ / - -0.41%
Kakkerlakkenplaag in hotel John
John Williams slaapt vier nachten in een hotel waarvoor hij 1200 euro betaalt, maar treft een grote...