Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Zaterdag 23 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

Arrestatiepapieren Al Capone onder de hamer

13 JUL 2017

Een politiedocument van de arrestatie van de beroemde gangster Al Capone wordt geveild. Het gaat om zijn eerste arrestatie in 1929 waarbij hij werd opgepakt voor wapenbezit. Wie het historische document wil bemachtigen moet tenminste 170.000 euro bieden, zo meldt Page Six.

Al ’Scarface’ Capone was maffiabaas in de jaren ’20 van de vorige eeuw. Hij verdiende grof geld met de illegale handel in alcohol, dat destijds was verboden in de Verenigde Staten. Zijn basis lag in de Amerikaanse stad Chicago.

Capone loopt in 1929 op 30-jarige leeftijd voor het eerst tegen de lamp met een pistool op zak en krijgt 8 maanden cel. In 1932 lukt het justitie na jarenlange observatie en onderzoek om Capone te pakken op het ontduiken van belastingen via zijn vele bedrijfjes die als dekmantels dienden. Hij krijgt uiteindelijk een gevangenisstraf van 11 jaar opgelegd die hij in de beroemde Alcatraz-gevangenis uitzit.

In november 1939 komt hij vrij, lijdend aan een vergevorderd stadium van syfilis, en wordt meteen opgenomen in het ziekenhuis. De gangster overlijdt op 25 januari 1947 op 48-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartstilstand.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

Lees meer over

9.7 °C
ZZO1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%