Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Zaterdag 23 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

Staverman ambassadeur KWF Kankerbestrijding

13 JUL 2017

Gijs Staverman zet zich vanaf vandaag in voor KWF Kankerbestrijding. De radio-dj is een van de nieuwe ambassadeurs van de organisatie.

„Ik wil mensen inspireren om de sigaret te laten liggen”, zegt Gijs, die zelf 3 jaar geleden stopte met roken nadat hij 32 jaar lang geregeld een sigaret pakte. „Ik gun het mensen zo om te stoppen.” De NPO Radio 2-dj zet zich al langer in voor de jaarlijkse campagne Stoptober, maar wil zich als Vriend van KWF nog meer inzetten voor rookpreventie.

Ook Qmusic-nieuwslezeres Fien Vermeulen is vanaf vandaag Vriend van KWF. Ze maakte kanker van dichtbij mee. Fien kreeg in 2012 te horen dat ze lymfeklierkanker heeft. „Ik wil laten zien dat het oké is om ondanks al je optimisme en strijdlust verdrietig te zijn. Dat sterk zijn niet betekent dat je geen verdriet mag hebben. Dat kan echt naast elkaar bestaan.”

Eerder deze week liet Ruud Feltkamp al weten het nieuwe gezicht te zijn Team KWF, het hardloopteam van de Kankerbestrijding. Met het team van de goededoelenorganisatie rent Feltkamp komend jaar mee in een aantal hardloopevents door het hele land om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
9.7 °C
ZZO1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%