Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Zaterdag 23 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: EPA

Maker zombiefilms George A. Romero overleden

17 JUL 2017

Regisseur George A. Romero is zondag overleden aan de gevolgen van longkanker. Dat bevestigde de manager van de filmmaker aan Deadline. De maker van verschillende klassieke zombiefilms werd 77 jaar oud.

Volgens de verklaring die door zijn familie werd uitgegeven is Romero thuis vredig gestorven in het bijzijn van zijn vrouw Suzanne en zijn dochter Tina. "Hij luisterde samen met zijn vrouw en dochter naar de soundtrack van The Quiet Man, een van zijn favoriete films", valt te lezen in de korte verklaring.

Romero verwierf in 1968 bekendheid met de speelfilm The Night of the Living Dead, waarin een groep mensen gevangen zit in een huis dat wordt omringd met een groeiende groep zombies. De film, met een budget van slechts 114.000 dollar was een dermate groot succes dat Romero een hele reeks zombiefilms besloot te maken. In 1978 volgde onder andere de zombiefilm Dawn of the Dead waar in 2004 een remake van werd gemaakt aan de hand van een script van Romero.

George A. Romero was van 1971 tot 1978 getrouwd met Nancy Romero. In 1980 trouwde hij met Christine Forrest, met wie hij twee kinderen kreeg. Het stel scheidde in 2010 van elkaar. Een jaar later stapte Romero in het huwelijksbootje met de Canadese Suzanne Desrocher en verhuisde naar Toronto. In 2009 neemt de regisseur de Canadese nationaliteit aan. Zijn zoon Cameron Romero is ook filmmaker.

Reacties

Het overlijden van Romero leidde meteen tot reacties. Zo twitterde horrorschrijver Stephen King: "Verdrietig te horen dat mijn favoriete collega en goede vriend George Romeo is overleden. George, er zal nooit iemand zijn zoals jij". En de Amerikaanse scenarioschrijver en regisseur Max Landis schreef op Twitter dat Romero een icoon was van de Amerikaanse film. "Hij creëerde een reeks films en sequels veertig jaar voor dat een ding was".

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
9.7 °C
ZZO1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%