Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Zaterdag 23 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte / PA Photos Ltd

BBC krijgt kritiek op keuze voor Whittaker

17 JUL 2017

Sommige fans van de serie Dr. Who zijn diep teleurgesteld in de BBC nadat de zender bekendmaakte dat actrice Jodie Whittaker de rol van de beroemde Dr. Who op zich zal nemen. Het is voor het eerst dat een vrouw de rol vertolkt van het futuristische personage.

Het personage Dr. Who reist door de tijd en lost -of voorkomt- problemen op. Dagblad The Daily Mirror verzamelde een reeks boze reacties op de bekendmaking. "Hij heet Time Lord, een man dus. Geen vrouw", reageerde een fan op Twitter. Andere fans zeggen dat ze niet meer zullen kijken en ontevreden zijn met de keuze voor Whittaker.

De actrice zegt het een eer te vinden de hoofdrol te mogen vertolken in de legendarische Britse tv-serie. “Niet alleen als acteur, maar ook als feminist, vrouw en iemand die zich graag laat uitdagen om juist dat te worden waarvan anderen zeggen dat dat niet kan”, verklaarde ze.

Ze kreeg bijval van andere kijkers die de stap van de BBC juist waardeerden. "Voor elke seksist die dreigt niet meer te kijken is er straks een jong meisje die een nieuwe heldin heeft", twitterde een fan. Jodie Whittaker vervangt acteur Peter Capaldi vanaf Kerstmis als de nieuwe Dr. Who.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
9.7 °C
ZZO1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%