Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Zaterdag 23 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

Bioscopen vertonen werk van George A. Romero

17 JUL 2017

Verschillende Nederlandse bioscopen vertonen de komende weken werk van regisseur George Romero. De ‘vader van de zombiefilm’ overleed gisteren op 77-jarige leeftijd.

Bioscoop Eye in Amsterdam vertoont op 1 augustus eenmalig Dawn of the Dead uit 1978. Het cynische tweede deel uit de beroemde zombiereeks van Romero wordt over het algemeen door critici beschouwd als zijn allerbeste werk. In de horrorfilm probeert een groep mensen die zichzelf heeft ingesloten in een winkelcentrum zich de ondoden van het lijf te vechten wanneer de VS is overvallen door een zombievirus.

Dawn of the Dead wordt ingeleid door programmeur Ronald Simons. Voorafgaand aan de film worden trailers vertoond van genretitels die zich duidelijk lieten inspireren door Romero, zoals Shaun of the Dead en Zombi 2.

Blauwdruk

Bioscoop KINO in Rotterdam vertoont op 21 juli Night of the Living Dead, het eerste deel uit de reeks uit 1968. De zwartwit-film geldt als blauwdruk voor de moderne zombiefilm en werd veel geïmiteerd en geparodieerd. Ook werd er in 1990 een remake geproduceerd.

Romero overleed na een kort ziekbed aan de gevolgen van kanker.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

Lees meer over

9.7 °C
ZZO1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%