Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Dinsdag 26 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

Jochum ten Haaf aanwezig bij première Dunkirk

17 JUL 2017

De Nederlandse acteur Jochum ten Haaf is woensdagavond aanwezig bij de Nederlandse première van de nieuwe speelfilm Dunkirk. De film wordt dan vertoond in bioscoop Arena in Amsterdam, maakte distributeur Warner Bros. vandaag bekend.

Ten Haaf is de enige Nederlandse acteur die een sprekende rol heeft in Dunkirk, de film die deels in Urk werd opgenomen. De Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema werkte ook aan de film mee, maar hij is momenteel in Hollywood voor een nieuw project. Ook burgemeester Pieter van Maaren van Urk en regisseur Martin Koolhoven zijn aanwezig.

Urk krijgt morgen als eerste stad van Nederland de kans om een deel van Dunkirk te zien. In een mobiele filmzaal wordt morgenavond een stuk van de film vertoond. De ’Dunkirk Prologue Experience’ doet diezelfde avond ook nog Nijmegen en Rotterdam aan, waar publiek een voorproefje kan ervaren.

Plot

De oorlogsfilm vertelt over de evacuatie van meer dan 100.000 Britse en Franse soldaten die eind mei 1940 door de nazi’s waren omsingeld op de stranden van Duinkerke. Hoofdrollen worden gespeeld door Kenneth Branagh, Mark Rylance, Tom Hardy, Cilian Murphy en Harry Styles.

Dunkirk draait vanaf 20 juli in heel Nederland. De film is tevens vanaf 16 augustus in Eye in Amsterdam te zien op 70mm, het officiële grote filmformaat waarin regisseur Nolan de film heeft gedraaid. In andere landen draait Dunkirk vanaf eind juli al op 70mm. Via de Instagram-accounts van Warner Bros. wordt de film veel gepromoot.

Regram from @dunkirkmovie: "THURSDAY – Tickets Now On Sale. Link in bio. #Dunkirk"

A post shared by Warner Bros. Pictures (@wbpictures) on

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.0 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 529.23
+ / - +0.27%