Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Donderdag 17 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

’Koningin Elizabeth geeft niets om eten’

03 AUG 2017

Volgens voormalig chef Darren McGrady, die van 1982 tot 1993 voor koningin Elizabeth en haar familie werkte, geeft de koningin niets om eten. „Het enige waar ze om geeft is paarden en honden.”

Aan CNN vertelt McGrady dat de Britse vorstin dan wel vaak luxueuze banketten bijwoont, maar dat ze op de avonden waarop ze thuis eet alleen wat gegrilde of gepocheerde vis met wat groenten wil, zonder aardappelen of iets dergelijks erbij. „Ze kan alles krijgen wat ze wil, maar dat is het enige wat ze wil eten.” Hij stelt dat de koningin eet om te leven en niet leeft om te eten.

Deze levenshouding uit zich ook in het kookgerei in Buckingham Palace, waar chefs nog koken met pannen uit de 19de eeuw, ’inclusief een zegel van koningin Victoria erop’. In zijn diensttijd vroeg McGrady vaak om nieuwe potten en pannen, maar als antwoord kreeg hij steevast dat het geld nodig was voor paarden en zadels.

Drank & chocolade

Toch leeft Elizabeth niet geheel sober, want volgens de chef is de 91-jarige Elizabeth een chocoholic. „Maar het moet wel pure chocolade zijn, hoe puurder hoe beter.” McGrady bestrijdt echter de eerdere berichtgeving in Britse media dat de vorstin een gin-tonic achterover gooit voor de lunch, hoewel gin met Dubonnet wel haar favoriete drankje is. En als ze - zelden - al een wijntje bij het eten drinkt, is dat een Duitse zoete wijn. „Zeker geen vier glazen per dag, zoals de media beweren.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.5 °C
ZZW3
Beurs AEX
AEX 523.71
+ / - -0.41%
Kakkerlakkenplaag in hotel John
John Williams slaapt vier nachten in een hotel waarvoor hij 1200 euro betaalt, maar treft een grote...