Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Donderdag 17 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Cornelis Vreeswijk
Cornelis Vreeswijk
Foto: ANP Kippa

Zoon Jack eert Cornelis Vreeswijk

09 AUG 2017

Jack Vreeswijk heeft dinsdagavond op de Zweedse televisie zijn vader Cornelis Vreeswijk geëerd. De zanger zong tijdens een liedjesprogramma een lied dat Cornelis speciaal voor zijn vrouw, de moeder van Jack, had geschreven. Dinsdag zou de in 1987 overleden zanger tachtig jaar zijn geworden.

Om dat te vieren werd in het programma Allsång på Skansen een hommage gebracht aan Cornelis Vreeswijk. Voordat de inmiddels 51-jarige Jack het podium beklom, brachten enkele Zweedse artiesten, waaronder popzangeres Lisa Ekdahl, een medley van de bekendste songs van Cornelis. Daarna was het de beurt aan Jack, die het liefdesliedje zong dat zijn vader in de jaren zestig voor zijn moeder schreef.

Jack vertelde dat zijn vader heel erg verguld was met Grimasch om morgonen, zoals het lied heet. Vooral ook omdat hij vond dat hij met het lied de juiste toon had gevonden voor zijn verdere werk.

Cornelis Vreeswijk werd in IJmuiden geboren en vertrok op jonge leeftijd met zijn ouders naar Zweden. Daar groeide hij in de jaren zestig uit tot een gevierd artiest. Zijn songs zijn nog steeds populair in het Scandinavische land. In Nederland had de zanger hits met Veronica en De nozem en de non. In 1987 overleed hij aan de gevolgen van leverkanker.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.4 °C
ZZO2
Beurs AEX
AEX 525.89
+ / - +0.62%
Kim Kardashian gaat door het stof
Kim zegt sorry tegen haar fans. Ze kreeg felle kritiek omdat ze steun betuigde aan een vlogger die...