Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Vrijdag 22 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
De koninklijke familie van Monaco in 1973. (V.l.n.r.) Prinses Caroline, prins Rainier, prinses Grace, prins Albert en prinses Stéphanie.
De koninklijke familie van Monaco in 1973. (V.l.n.r.) Prinses Caroline, prins Rainier, prinses Grace, prins Albert en prinses Stéphanie.
Foto: Hollandse Hoogte

35 jaar geleden verongelukte Monaco’s vorstin

’Gracia’s ongeluk nu nóg trauma voor Stéphanie’

13 SEP 2017 Yvonne Hoebe

Het afschuwelijke ongeluk van PRINSES GRACIA van Monaco heeft het leven van haar weduwnaar PRINS RAINIER en hun drie kinderen voor altijd veranderd. Hoeveel impact haar dood op het hele gezin nog steeds heeft, vertelt een emotionele PRINS ALBERT in een Amerikaanse talkshow: ,,Mama’s dood achtervolgt Stéphanie nog altijd…’

Het was alsof de wereld even stil stond, op die 13e september 1982, vandaag precies 35 jaar geleden. Het nieuws ging de wereld over zoals de dood van PRINSES DIANA dat vijftien jaar later opnieuw zou doen. PRINSES GRACIA (52), echtgenote van PRINS RAINIER en Monaco’s eigen glamourkoningin, zou die nacht overlijden aan de gevolgen van een merkwaardig, eenzijdig ongeval. Met haar zware Rover 3500, en jongste dochter PRINSES STÉPHANIE naast haar, was zij in een haarspeldbocht bij het dorp La Turbie van de weg geraakt en twaalf meter in een ravijn gestort.

De toedracht bleef altijd wat mysterieus. Complottheorieën waren er ook toen. De casinomaffia werd genoemd. En, minstens zo opzienbarend: niet Gracia, maar de pas zeventienjarige Stéphanie zou op het moment van het ongeluk achter het stuur hebben gezeten. Geloofwaardiger is dat de oud-Hollywoodster, die de glamour en de camera’s van de wereld naar Monaco bracht, getroffen was door een beroerte.

LEES HIER HET HELE ARTIKEL

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.2 °C
Z2
Beurs AEX
AEX 528.47
+ / - -0.04%
Johnny kijkt ogen uit bij VN
Johnny de Mol is op uitnodiging van minister Bert Koenders bij de Verenigde Naties in New York. Hij...