Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Woensdag 20 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

Grease-ster lijdt opnieuw aan borstkanker

Olivia Newton-John neemt cannabis tegen de pijn

13 SEP 2017

Olivia Newton-John, bij wie in mei opnieuw borstkanker is ontdekt, laat de pijnstillers links liggen en neemt cannabis tegen de pijn. De zangeres drinkt een mix die haar man John Easterling heeft gemaakt om de pijn, als gevolg van de ziekte, te onderdrukken.

„Mijn echtgenoot is gespecialiseerd in medicijnplanten en dus heeft hij cannabis laten groeien en er een smaakje aan toegevoegd,. Dat helpt echt tegen de pijn”, vertelt Olivia in het Australische tv-programma 60 Minutes.

De ster uit de filmklassieker Grease zegt dat het een logisch keuze is om de plant te verkiezen boven pijnstillers en zalfjes. „Het werkt goed voor mij, omdat ik niet graag voorgeschreven medicijnen gebruik. Ik vind dat het voor iedereen beschikbaar zou moeten zijn.”

’Ik kan weer lopen’

De 68-jarige zangeres, die in Florida woont, kreeg in 1992 voor de eerste keer de diagnose borstkanker. Als gevolg hiervan onderging ze chemotherapie en werd haar borst geamputeerd.

In mei van dit jaar veroorzaakte door de kanker, die was uitgestraald naar haar onderrug, hevige pijnen. Hierdoor kon de zangeres enige tijd niet meer lopen, maar inmiddels is ze terug op het podium en toert ze door de Verenigde Staten. „De pijn was het ergst”, vertelt Olivia. „Ik kan weer lopen, maar nog geen grote afstanden.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

Lees meer over

11.5 °C
WZW2
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - -0.12%
Ellen zingt mopje met Lopez
Ellen DeGeneres wordt door Jennifer Lopez op sleeptouw genomen tijdens de voorbereidingen voor haar...