Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Woensdag 20 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

Mark Ronson beschuldigd van plagiaat

14 SEP 2017

Het nummer Uptown Funk van Mark Ronson en Bruno Mars zorgt opnieuw voor opschudding. Volgens platenmaatschappij Lastrada Entertainment heeft Ronson plagiaat gepleegd en het bedrijf klaagt de 42-jarige muzikant dan ook aan.

De hitsingle Uptown Funk van Ronson en Mars zou vrijwel geheel zijn gekopieerd van het nummer More Bounce to the Ounce van Zapp, uit de jaren tachtig. „Mark Ronson heeft geen nieuw nummer geschreven maar een bestaande track gekopieerd”, valt te lezen in documenten van de rechtbank in handen van Billboard. Eerder waarschuwden muziekliefhebbers al voor de opvallende gelijkenis tussen het nummer van Ronson en Mars en de track van Zapp.

Als bewijs in de zaak komt platenmaatschappij Lastrada, waar de muziek van Zapp is ondergebracht, met interviews en uitspraken van Ronson en zijn producenten waarin ze erkennen dat Uptown Funk is gebaseerd op de single van Zapp.

Lastrada eist 150.000 dollar schadevergoeding voor het schenden van het auteursrecht. Wanneer de rechtszaak precies start is nog niet bekend. Mark Ronson en Bruno Mars wilden niet reageren op de aanklacht.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.5 °C
WZW2
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - -0.12%
Ellen zingt mopje met Lopez
Ellen DeGeneres wordt door Jennifer Lopez op sleeptouw genomen tijdens de voorbereidingen voor haar...