Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Maandag 25 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: AP

Larry King (83) verzweeg longkanker

14 SEP 2017

Er is deze zomer longkanker geconstateerd bij Larry King. De 83-jarige presentator kreeg dit te horen bij een routinebezoekje aan zijn dokter. Hij verzweeg de ziekte maandenlang, tot nu.

„Ik ging voor wat testjes naar mijn arts en hij zei: ’Laten we foto’s maken van de borststreek. Ik zie iets geks.’ Ze zeiden dat het plekje er erg klein uitzag. Ik heb meer scans gedaan en toen zeiden ze tegen me: ’Je hebt longkanker, maar het ziet er naar uit dat het in het beginstadium is’.”

King werd in juli geopereerd en na een herstel van twee weken ging hij weer aan het werk. Gelukkig voor de 83-jarige presentator was hij er op tijd bij. „Het was kwaadaardig. Als we het niet hadden gevonden, was ik over twee of drie jaar in de problemen gekomen. Ik heb geluk gehad”, zo vertelt hij aan US Weekly.

Inmiddels is hij schoon verklaard. „Ze hebben me de laatste röntgenfoto’s laten zien en die zagen er goed uit. Het is grappig om te zien waar het plekje zat en dat daar nu geen plekje meer is. Ze hebben twintig procent van m’n longen weggenomen.”

King heeft een lange medische geschiedenis. In 1987 werd hij getroffen door een hartaanval en kreeg hij een bypass. Later dat jaar kreeg hij te horen dat hij twee soorten diabetes heeft. Ook heeft hij prostaatkanker gehad.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.8 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%
Wordt deze Miss het Koffermeisje?
Simone (19) wist alle ogen op zich gericht tijdens de verkiezing Miss Beauty of Gelderland. Ze mag...