Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Maandag 25 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: EPA

Dementie prins Henrik valt familie zwaar

14 SEP 2017

De dementie van prins Henrik trekt een zware wissel op de Deense koninklijke familie. Dat zei prins Joachim, de tweede zoon van Henrik en koningin Margrethe, tegen het Deense blad Her & Nu.

„Het gaat goed met mijn vader, maar het is niet makkelijk voor de familie”, zei Joachim, een van de eerste leden van de Deense koninklijke familie die zich uitlaat over de ziekte van de 83-jarige Henrik. Joachim vertelde ook dat zijn vader „hard” is geraakt. „We maken ons zorgen.”

Het Deense hof maakte begin deze maand bekend dat Henrik lijdt aan dementie. De ziekte werd afgelopen zomer geconstateerd bij de prins. Volgens de diagnose is de ziekte verder ontwikkeld dan alleen op grond van Henriks leeftijd zou mogen worden verwacht. De prins, die voor veel ophef zorgde toen hij verklaarde niet naast zijn vrouw begraven te willen worden, heeft zich nog verder uit het openbare leven teruggetrokken. Henrik ging in 2015 al met pensioen.

Volgens Joachim is de ziekte van zijn vader extra zwaar vanwege de vele aandacht voor de koninklijke familie. „In ons gezin is het niet zo dat we ons kunnen terugtrekken en dit in stilte kunnen verwerken. We moeten de ziekte van mijn vader delen met de rest van de wereld.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.7 °C
O3
Beurs AEX
AEX 529.06
+ / - +0.2%
Hilarische parodie op clip Taylor
De videoclip “Look What You Made Me Do” van Taylor Swift heeft inmiddels meer dan 450 miljoen...