Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Dinsdag 19 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Jody Bernal
Jody Bernal
Foto: Hollandse Hoogte

Zomerhit levert Jody Bernal gouden plaat op

14 SEP 2017

Jody Bernal heeft voor het eerst sinds lange tijd weer eremetaal in ontvangst mogen nemen. De zanger kreeg een gouden plaat voor de zomerhit La Colegiala. Ook zijn collega’s The Boy Next Door en Fresh Coast kregen een gouden plaat uit handen van Spinnin’ Records-CEO Roger de Graaf.

La Colegiala is een game changer voor mij”, reageerde Jody, die in 2002 voor het laatst een hit scoorde met Me & You (Tú Y Yo). „Samenwerken met Spinnin’ Records en ons team, heeft voor een terugkeer in de hitlijsten en een overvolle agenda aan dj-boekingen gezorgd. Daar ben ik iedereen dankbaar voor.”

La Colegiala, een klassieker uit de Colombiaanse pophistorie, werd onder handen genomen door dj The Boy Next Door en Fresh Coast. Jody Bernal, die in 2000 een monsterhit scoorde met Que Sí, Que No, werd benaderd om de Spaanstalige tekst in te zingen. La Colegiala werd vervolgens een zomerhit. Het nummer staat nog steeds in de hoogste regionen van de Top 40, werd ruim 9,5 miljoen keer beluisterd via Spotify en al meer dan drie miljoen keer bekeken via YouTube.

Droom

Voor dj Lex van Berkel, beter bekend als The Boy Next Door, is La Colegiala zijn „eerste officiële release”. „De afgelopen maanden was als een heerlijke rollercoaster. De support die wij vanuit de pers hebben gehad is fantastisch! Elk magazine, alle kranten, tv-programma’s en de mega support op de radio is iets waar je als artiest alleen maar van kunt dromen. Nu ook het buitenland om is, ben ik klaar voor de wereld. Dit is pas het begin, let’s go!”

Ook voor Fresh Coast is het succes van La Colegiala „een droom die uitkomt.” „Ik ben zo trots op alle mensen die het mogelijk hebben gemaakt om deze release tot een succes te maken en ik ben ook enorm dankbaar voor alle positieve reacties die we hebben gekregen. Ik ben heel benieuwd wat deze release allemaal nog gaat brengen!”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.7 °C
WNW2
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - -0.12%
Ellen zingt mopje met Lopez
Ellen DeGeneres wordt door Jennifer Lopez op sleeptouw genomen tijdens de voorbereidingen voor haar...