Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Woensdag 20 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

Game of Thrones krijgt meerdere eindes

14 SEP 2017

Voor het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones worden meerdere eindes gefilmd. Zender HBO wil op die manier voorkomen dat het ’echte’ einde voortijdig uitlekt.

„Er worden meerdere versies gemaakt zodat niemand weet wat er gaat gebeuren”, zei HBO-programmabaas Casey Bloys volgens de BBC tijdens een college in zijn thuisstad Bethlehem, Pennsylvania. „Je moet dat wel doen bij zo’n lange show. Zodra je het opneemt, weten mensen het. Dus er komen meerdere eindes zodat niemand het echt zeker weet.”

HBO kende tijdens het zevende seizoen, waarvan vorige maand de laatste aflevering werd uitgezonden, vele problemen. Zo wisten hackers scripts, documenten en nog niet uitgezonden afleveringen in handen te krijgen. In totaal werden afleveringen van het zevende seizoen al 1 miljard keer illegaal gedownload.

Mening

Bloys zei ook dat het lastig zal worden om iedereen tevreden te stellen met het einde van de populaire serie. „Finales zijn altijd moeilijk. Denk maar aan Seinfeld, The Sopranos, Breaking Bad. Iedereen heeft een mening over hoe de show zou moeten eindigen.”

Fans moeten nog even geduld hebben voordat ze eindelijk kunnen zien welke familie de strijd om de troon in Westeros wint. De opnames en productie van het laatste seizoen duren vermoedelijk tot halverwege 2018. In 2019 moet de serie uitkomen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.5 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 528.16
+ / - -0.09%
John maakt schoonmoeder doodsbang
John Williams bezorgt zijn schoonmoeder de schrik van haar leven. De grap die hij uithaalt valt...