SNELNIEUWS

Zondag 25 september
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Peuterdochtertje inspireert opiniepeiler

Maurice de Hond in het onderwijs?

27 MRT 2012

Het 2-jarige dochtertje van Maurice de Hond brengt wellicht een flinke verandering teweeg in de carrière van haar vader. Door de kleine Daphne heeft de 64-jarige opiniepeiler het plan opgevat een Steve Jobs School te beginnen. „In deze scholen krijgen alle leerlingen veel leerstof via een iPad”, legt Maurice uit. „Leraren hoeven de leerstof niet meer uit te leggen, maar krijgen de rol van coach.”

Foto: FOTO: ANP

„Ons onderwijs is voor veel leerlingen saai en ouderwets”, vindt Maurice, die meent dat basisscholen totaal niet aansluiten bij de wijze waarop jonge kinderen opgroeien: met moderne technologieën.

Voor zijn dochtertje zette Maurice tal van leerrijke applicaties op zijn tabletcomputer. Doordat Daphne alles zo snel, gemakkelijk en met veel plezier oppikt, kwam hij op het idee om een nieuwe basisschool op te richten. Samen met drie andere initiatiefnemers bekijkt hij de mogelijkheden om in diverse gemeenten een Steve Jobs School te realiseren, genoemd naar de in oktober vorig jaar overleden pionier van de computerindustrie.

Een uitgebreid interview met Maurice de Hond en exclusieve foto’s van Daphne verschijnen morgen in Weekblad Privé.

13.0 °C
ZO3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 454.48
+ / - -0.23%
Bibi opgeschrikt door overstroming
is opgeschrikt door een overstroming in Spanje. De vlogger reed door het water toen er plotseling...