SNELNIEUWS

Zaterdag 28 mei
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

John Kraaijkamp sr. overleden

18 JUL 2011 Vanessa Bontje

John Kraaijkamp sr. is gistermiddag te midden van zijn kinderen op 86-jarige leeftijd in het Rosa Spier Huis in Laren gestorven.

Foto: ANP

„Hij is vredig ingeslapen”, laat de woordvoerder van Johnny en Sanne, Sidney Brandeis, namens de familie weten aan de Telegraaf. „ John wist dat zijn einde naderde en heeft van zijn dierbaren afscheid kunnen nemen. Precies zoals hij dat graag wilde.”

Kraaijkamp werd in de jaren vijftig ontdekt door Rijk de Gooyer met wie hij vervolgens het nummer Twee jongens en een gitaar opnam. Hun samenwerking mondde uit in de legendarische Johnny en Rijk-shows die in de jaren zestig en zeventig werden uitgezonden. Kraaijkamp speelde in diverse musicalproducties als De Man van La Mancha en schitterde hij naast o.a. Adèle Bloemendaal en Sacco van der Made in AVRO-serie De Brekers.

Maar ook heeft hij zijn sporen verdiend in het serieuze toneel. In 2007 was John voor het laatst als acteur op televisie te zien in een gastrol in de serie Kinderen geen bezwaar.

Een aantal jaren kampte de gevierde artiest met zijn gezondheid. Brandeis: „Bij hoge uitzondering kwam hij de deur uit, zoals bij de jaarlijkse uitreiking van de John Kraaijkamp Musical Awards. Daar genoot hij altijd bijzonder van.” De afgelopen weken verslechterde de conditie van ’de oude Kraaij’ zoals hij liefkozend werd genoemd, snel. „En zaterdag werd duidelijk dat zijn laatste reis aanstaande was.”

20.5 °C
NNO3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 450.94
+ / - +0.41%
Sylvana: ik ben een godin
Opvallende uitspraken van Sylvana Simons in een blad maken opnieuw de tongen los. Haters blijven...