Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Maandag 21 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Na Snoop ook geen Beenie Man op Parkpop

21 JUN 2010

DEN HAAG - Ook reggaeartiest Beenie Man zal niet op het Haagse popfestival Parkpop te zien zijn. Dat heeft de organisatie maandag laten weten. Parkpop laat het optreden niet doorgaan vanwege alle reacties op de homofobe teksten van de zanger.

Beenie Man
Beenie Man
Foto: ANP

Zo zong Beenie Man in een lied dat hij „de kelen van alle homomannen zou willen doorsnijden”. De zanger zou optreden in plaats van Snoop Dogg. De gemeente Den Haag had die hoofdact eerder verboden nadat er signalen waren ontvangen dat rivaliserende groepen elkaar rond het concert van de rapper zouden treffen.

Een zegsvrouw van Parkpop laat weten dat met de reggaezanger was afgesproken dat hij geen homo-onvriendelijke teksten op Parkpop ten gehore zou gaan brengen. „Maar we hebben sinds het bekendmaken van zijn naam zoveel reacties gekregen, dat we geen enkel risico willen nemen”, legt ze uit. „We kunnen op deze korte termijn niet goed inschatten wat klopt en wat niet. Maar de dertigste editie moet een feest zijn. En daar past deze commotie niet bij.”

De homobelangenorganisatie COC had de organisatie van Parkpop maandag al opgeroepen af te zien van een optreden van Beenie Man en noemt het besluit „heel erg moedig. Het zal niet gemakkelijk zijn om op zo'n korte termijn twee keer een hoofdact te verliezen. Maar het is volgens ons het enige juiste besluit.”

Parkpop kan nog niet zeggen wie Snoop Dogg en Beenie Man gaat vervangen. De organisatie moet wel opschieten, want het festival vindt zondag al plaats.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
20.7 °C
WZW2
Beurs AEX
AEX 517.56
+ / - -0.4%
Totale hysterie voor Channing Tatum
Gillende vrouwen bivakkeerden de hele dag bij de rode loper van de première van Logan Lucky om...