Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Maandag 25 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Beenie Man ook geweerd van festival Brussel

23 JUN 2010

BRUSSEL - De agenda van de omstreden Jamaicaanse reggaeartiest Beenie Man wordt leger en leger. Het muziekfestival Couleur Café in Brussel heeft de zanger, bekend om zijn homofobe teksten, geschrapt uit het programma na protesten vanuit het stadsbestuur en van de organisatie Wel Jong Niet Hetero.

Beenie Man
Beenie Man
Foto: ANP

Maandag had de organisatie van Parkpop in Den Haag al besloten om Beenie Man te verwijderen uit het speelschema van zondag. Het festival kampt dit jaar met veel tegenslag. De gemeente verbood eerder het optreden van de Amerikaanse rapper en hoofdact Snoop Dogg, omdat rivaliserende groepen mensen met elkaar op de vuist zouden kunnen gaan.

Couleur Café heeft vrijdag, zaterdag en zondag plaats in Brussel. Het evenement trekt jaarlijks circa 80.000 bezoekers. Het stadsbestuur van de grootste stad van België kende het festival vorige week nog een subsidie van 55.000 euro toe. Een gemeentebestuurder gaf dinsdag te kennen dat de financiële steun zou kunnen worden ingetrokken als het optreden van Beenie Man door zou gaan.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.5 °C
O3
Beurs AEX
AEX 528.78
+ / - +0.14%
Shane bedankt maatjes in het Frans
Het zoontje van Patrick Kluivert, Shane, mocht gisteren tien kaarsjes uitblazen. Op Instagram...