SNELNIEUWS

Zaterdag 28 mei
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Beenie Man ook geweerd van festival Brussel

23 JUN 2010

BRUSSEL - De agenda van de omstreden Jamaicaanse reggaeartiest Beenie Man wordt leger en leger. Het muziekfestival Couleur Café in Brussel heeft de zanger, bekend om zijn homofobe teksten, geschrapt uit het programma na protesten vanuit het stadsbestuur en van de organisatie Wel Jong Niet Hetero.

Beenie Man
Beenie Man
Foto: ANP

Maandag had de organisatie van Parkpop in Den Haag al besloten om Beenie Man te verwijderen uit het speelschema van zondag. Het festival kampt dit jaar met veel tegenslag. De gemeente verbood eerder het optreden van de Amerikaanse rapper en hoofdact Snoop Dogg, omdat rivaliserende groepen mensen met elkaar op de vuist zouden kunnen gaan.

Couleur Café heeft vrijdag, zaterdag en zondag plaats in Brussel. Het evenement trekt jaarlijks circa 80.000 bezoekers. Het stadsbestuur van de grootste stad van België kende het festival vorige week nog een subsidie van 55.000 euro toe. Een gemeentebestuurder gaf dinsdag te kennen dat de financiële steun zou kunnen worden ingetrokken als het optreden van Beenie Man door zou gaan.

20.5 °C
NNO3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 450.94
+ / - +0.41%
Sylvana: ik ben een godin
Opvallende uitspraken van Sylvana Simons in een blad maken opnieuw de tongen los. Haters blijven...