Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Zaterdag 23 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Nederlandse dj Chew Fu mixt wereldsterren

19 APR 2010

Chew Fu is de vaste remixer van Lady Gaga en sterren als Mariah Carey, Timberland en Black Eyed Peas laten graag hun nummer door hem 'refixen'.

Foto: AFP

Zijn 'refix' -zoals hij dat zelf noemt- van Telephone, de nieuwe hit van Lady Gaga en Beyonce, scoort op dit moment wereldwijd en afgelopen week maakte American Idol-presentator Ryan Seacrest bekend dat Chew Fu het nieuwe mix album van Rihanna heeft geproduceerd. Een succesverhaal van een Nederlandse saxofonist die in 2001 met veel dromen naar New York vertrok om het te maken.

Nog geen tien jaar geleden zag de situatie voor Chew Fu er heel anders uit. Na zijn opleiding aan het conservatorium speelde hij saxofoon in diverse bands en probeerde hij naam te maken als producer. Chew Fu vertelt: "Met mijn band Mindmenders wonnen we de Grote Prijs van Nederland en speelde we op diverse festivals. Maar van een grote doorbraak kwam het niet, dat kwam de sfeer in de band niet ten goede." Die teleurstelling kon Chew Fu snel achter zich laten toen P Diddy hem naar New York haalde om voor hem te werken. Wat volgde waren nog veel meer opdrachten waardoor Chew Fu zich definitief in New York kon vestigen.

Afgelopen jaar kwam zijn de definiteve doorbraak met zijn remixen voor Lady Gaga. Zo kwamen zowel muziekblad Rolling Stone als celebrityblogger Perez Hilton met razend enthousiaste recensies over zijn productie voor onder andere LoveGame, de hit van Lady GaGa. "Ik heb het succes van dat nummer toen één middag kunnen vieren want daarna er stroomde er zoveel aanbiedingen binnen dat ik meteen aan de slag moest en sindsdien alleen maar werk. Lada Gaga gebruikt nu ook mijn mixen in haar show en dat geeft alleen maar meer motivatie om aan nieuw materiaal te werken".

Naast meer opdrachten voor Mariah Carey, Timberland en The Black Eyed Peas scoorde Chew Fu samen met rapper Wiley begin dit jaar ook nog een eigen hit in Engeland met het nummer 'Take That'.

Kijk hier voor Chew's remix van Rihanna.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.1 °C
ZZO2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%