Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Zondag 24 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Patty Brard zoekt K3

16 JUN 2009 Vanessa Bontje

Patty Brard gaat haar ups en downs met meidengroep Luv’ gebruiken! De 54-jarige diva wordt, samen met choreograaf Marc Forno, jurylid bij het SBS6-programma K2 zoekt K3. „Als íemand weet hoe het is om in een driekoppige meidengroep te zitten ben ík het”, zegt Patty.

Foto: BLAUW, AB

„Een ruzie ontstaat pardoes.” legt ze uit. „Wij zoeken juist naar iemand die weet wanneer ze moet praten en vooral: die weet wanneer ze moet zwijgen…”

„Het laatste wat we willen, is een derde wiel aan de wagen”, zegt Patty. „Het nieuwe K3’tje moet iemand zijn die kinderen aanspreekt én die begrijpt hoe je door achter de schermen over je problemen te praten, kunt zorgen dat je vóór de schermen goed blijft presteren.” Geeft toe: „En het is niet niks wat er wordt verwacht. Karen en Kristel zijn niet alleen collega’s maar ook vriendinnen die samen op vakantie gaan.”

„Ik weet als geen ander hoe het is om verkeerd te worden vervangen”, vervolgt Patty, die na haar vertrek uit Luv’ begin jaren tachtig werd opgevolgd door limbodanseres Ria Thielsch. „Er was zuiver naar het uiterlijk gekeken en naar niet hoe zij in de groep lag. Nee, het moest gewoon een Indisch meisje zijn. Nou, het heeft maar heel kort geduurd. Dat gun je helemaal niemand: niet de twee overgebleven zangeressen, maar ook de nieuwkomer niet.”

„In een meidengroep zitten, is leuk maar kan soms een zware opgave zijn”, legt Patty uit. „Ik heb genoeg meegemaakt met Luv’ om te weten waar de valkuilen zitten. Niet alleen is communiceren heel belangrijk. Zwijgen is soms nog beter, om op een later tijdstip alles uit te praten.”

Ze weet wel waar ze op moet letten. Lacht: „Ik heb gemerkt dat onbezonnen uitspraken doen, ook leeftijd gebonden is. Daar moet je op gewezen worden. Marga Scheide, José Hoebee en ik waren nog piepjong toen we samen begonnen. Dat heeft er onherroepelijk voor gezorgd dat sommige onenigheidjes van een mug in een olifant veranderden. Nu ligt die periode van ruzie maken achter ons. Als rijpe vrouwen zeggen we nu gewoon tegen elkaar: ’Hee joh, dat vind ik niet oké.’ Dan hebben we het erover en is het klaar. Zó moet het ook gaan bij de nieuwe K3.”

Voor Patty is de samenwerking met de Belgische formatie een hereniging. „Tien jaar geleden zijn Kristel, Kathleen en Karen in feite bij mij begonnen. Voor opnames van een programma van me stonden ze in mijn huiskamer Oya Lele gezongen, omdat ik toen al de nieuwe Luv’ in die drie meiden zag. Eerlijk gezegd, baal ik dat ik er zelf te oud voor ben. Anders had ik me vast en zeker ingeschreven voor de audities!”

Zoektocht

Patty wordt bij de zoektocht, waarvoor ze vandaag honderden Nederlandse auditeurs aanschouwt, gesteund door de Belgische juryleden K3-choreografe Axana Ceulemans en K3-tekstschrijver Miguel Wiels. Ook onze ’eigen’ Fransman Marc Forno is van de partij. „Ik verwacht, net als Patty, dat het zoeken naar talent niet zoveel problemen geeft”, meent Marc. „Maar inderdaad, we zijn op zoek naar die ene die óók goed met Karen en Kristel overweg kan.”

Patty: „Er is geen tijd om na de overwinning een stoomcursus K3 te geven. Vanaf het moment dat het nieuwe K3’tje bekend is, gaat ze aan de slag. Voor de komende anderhalf jaar staat de agenda van de dames bomvol. Niet alleen met optredens, maar ook met een musical en een film. Dus dames, stroop de mouwen alvast maar op!”x

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.5 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%
Wordt deze Miss het Koffermeisje?
Simone (19) wist alle ogen op zich gericht tijdens de verkiezing Miss Beauty of Gelderland. Ze mag...