Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Woensdag 28 juni
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Schadevergoeding voor ex-manager Froukje de Both

19 SEP 2008 Vanessa Bontje

Artiestenmanager Sidney Brandeis heeft van de rechter een schadevergoeding van bijna 28.000 euro toegewezen gekregen. De manager werd eind 2005 van zijn bed gelicht en voor tien dagen vastgezet. „Er stonden opeens twee agenten in mijn huis die me arresteerden op verdenking van afpersing. Ik dacht eerst dat het om een grap ging aangezien mijn hoogste bekeuring ooit 150 euro was.”

Medio 2006 werd Brandeis definitief vrijgesproken. „Er was een valse aangifte tegen mij gedaan door iemand die mij kwaad wilde doen. Het verbaasde mij niets, want ik had de man kort daarvoor al ontmaskerd als oplichter.”

Door de arrestatie was Brandeis genoodzaakt zijn management, waarin hij sterren als Froukje de Both vertegenwoordigde, stil te leggen. „Alhoewel de aantijgingen compleet waren verzonnen, deed alle negatieve publiciteit mijn bedrijf de das om.”

Brandeis zegt niet de enige te zijn die is benadeeld. „Deze man werd al in 2006 door Panorama ontmaskerd als grootschalig oplichter”, vertelt Brandeis. „Hij moest onder andere een schadevergoeding betalen aan Conny Breukhoven. Zij had hem wegens smaad en laster had aangeklaagd. Bovendien is hij onlangs nog veroordeeld tot een gevangenisstraf wegens belastingfraude en valsheid in geschrifte.”

Inmiddels heeft Brandeis een nieuw management opgericht en behartigt hij onder meer de uiteenlopende belangen van Nederlandse Playmates en John Kraaijkamp senior.

Nu de schadevergoeding is toegekend, is Brandeis opgelucht. „De hele zaak heb ik al lang achter me gelaten want ik heb wel iets beters te doen. Dit is een mooie afronding van de waanzin en het onrecht dat ik heb meegemaakt. Dat dit kan in Nederland verbaast mij nog steeds.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.7 °C
O3
Beurs AEX
AEX 518.73
+ / - -0.36%
ZIEN: Geboortekaartje Jesslynn
Estavana Polman heeft het geboortekaartje van haar dochtertje Jesslynn gedeeld. De foto had binnen...