Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Donderdag 21 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

’Jozef’ trekt zijn ’dreamcoat’ uit…

Freek Bartels belaagd door fans

05 DEC 2008

Freek Bartels is Jozef, en hoe! De door meer dan twee miljoen tv-kijkers gekozen musicalster heeft over een week zijn première. „Maar na de try-outs kan ik mensen nu al niet eens aankijken. Zoveel handtekeningen moet ik zetten.”

Freek is er zelf een beetje beduusd van. „Toen ik afscheid nam van Les Misérables in het Nieuwe Luxor in Rotterdam begon het publiek meteen te applaudisseren, terwijl ik nog geen noot had gezongen. Die populariteit is wel even wennen. Vergeet niet, voor Les Mis was ik net van het conservatorium.”

Zoals in Londen het theater wordt afgebroken voor de ook via een tv-zoektocht gevonden Engelse Joseph, zo veroorzaakt Freek Bartels hier kippenvel. Deze eerste scènefoto’s van Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat spreken voor zich. Freek met ontblote torso heeft alles van hoofdpersoon Jozef. „Ik hoef mezelf nu niet meer in mijn arm te knijpen. Ik heb de rol, dat staat nu ook voor mij vast. We repeteren de hele dag en daarna hebben we steeds try-outs. Ik ben de hele dag in touw! Maar het voelt wel of ik de hooggespannen verwachtingen van het premièrepubliek nog moet waarmaken.”

Egyptische cel

Freeks favoriete nummer in de voorstelling is Sluit alle deuren maar als Jozef in de Egyptische cel is opgesloten. „En het laatste nummer is heel vrolijk. Dan weet je zeker dat je mensen zingend naar huis stuurt.”

Renée van Wegberg won een vijftal jaren geleden een AVRO-talentenjacht. Joseph is haar triomf. Zij speelt de verteller van het verhaal. Maar ook de zus van Jozef. „Het is een pittige rol. Ik ben bijna nooit van het podium. Maar dat is juist de uitdaging.”

Renée denkt ook verder. „Ik doe binnenkort ook bij Joop van den Ende auditie voor Mary Poppins. Na mijn rol in Joseph zou ik dat willen doen. Maar eerst volle aandacht voor dit!”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.2 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 528.47
+ / - -0.04%
Johnny kijkt ogen uit bij VN
Johnny de Mol is op uitnodiging van minister Bert Koenders bij de Verenigde Naties in New York. Hij...