Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Dinsdag 22 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Sieneke gaat naar Oslo!

07 FEB 2010

De 17-jarige Sieneke is na een enorm chaotische live-uitzendig de winnares geworden van het Nationaal Songfestival. Zij mag in Oslo Nederland gaan vertegenwoordigen met haar versie van het lied Ik ben verliefd (Sha-la-lie).

Foto: ANP Kippa

Tijdens de live-finale namen de vijf acts van bekende Nederlandse artiesten het tegen elkaar op.

Frans Bauer presenteerde zijn meidengroep Loekz, Marianne Weber zette zangeres Sieneke (17) in, Marlous (21)was de troef van Corry Konings, Grad Damen dacht de winst te kunnen binnen halen met Vinzzent (33). Albert West wilde dat Peggy Mays (20) naar Oslo zou mogen.

Dit jaar had de vakjury, bestaande uit Daniel Dekker, Tatjana Simic, Johnny Logan en George Baker een grote vinger in de pap. Zij lieten de uitslag in het midden: de meidengroep Loekz kreeg twee stemmen, en op Sieneke stemden eveneens twee juryleden.

Aangezien het publiek massaal op Vinzzent had gestemd, was het aan Pierre Kartner zelf om de uiteindelijke beslissing te nemen. Daar was de componist duidelijk niet erg over te spreken. 'Ik vind dit echt heel erg vervelend', zei Pierre, nadat hij eerst 'subtiel' had duidelijk gemaakt dat Peggy zijn persoonlijke voorkeur genoot. 'Ik kan het niet doen, ik vind ze even sterk'.

Nadat er lichtelijke paniek uitbrak in de studio en de muzikant het bijna af wilde laten hangen van kop of munt, spoorde presentatrice Yolanthe Cabau van Kasbergen hem vriendelijk doch dringend aan een keuze te maken. 'Ik wil het nú horen!', riep ze tegen Pierre. 'Nou, dan Sieneke', wist de schrijver van het lied uiteindelijk uit te brengen.

Het jonge talent van Marianne Weber liet haar coach in tranen achter en liet weten dat ze het geweldig vindt, voor ze nogmaals haar versie van het liedje ten gehore bracht.

Bekijk de winnende uitvoering van Sieneke hier

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
21.9 °C
O3
Beurs AEX
AEX 521.87
+ / - +1.0%
Het drankprobleem van Chrissy
Chrissy Teigen, de vrouw van John Legend, heeft een boekje opengedaan over haar overmatige gebruik...