Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Zaterdag 24 juni
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Woede om ‘getreiter’ Mart Smeets

06 AUG 2012

Veel kijkers hebben zich dit weekend mateloos gestoord aan de manier waarop Mart Smeets volleybalster Manon Flier aanpakte tijdens het NOS-programma London Late Night. Pijnlijk, respectloos en zelfs een vorm van verbale aanranding, zo luiden enkele van de commentaren op de ‘afzeiktelevisie.’

Flier is in Londen om haar partner, beachvolleyballer Reinder Nummerdor bij te staan. Zelf wist ze zich met het Nederlands volleybalteam niet te plaatsen voor de Spelen. Een gevoelig punt, zo bleek al snel aan tafel. Voor Mart Smeets was het echter geen reden het onderwerp uit de weg te gaan. Integendeel, hij besloot de teleurstelling van de gemiste Spelen er eens goed in te wrijven bij Flier. Het leverde pijnlijke televisie op, waarbij de volleybalster moeite had haar tranen te onderdrukken.

Bij veel kijkers schoot het optreden van Smeets in het verkeerde keelgat. “Man man man.. Mart(elaar) Smeets”, zo typeerde een Twitteraar het interview. “Als ik Manon Flier was, had ik de tafel verlaten. Wat een denigrerend gesprek voor haar met Smeets”, reageerde een ander.

Presentator Marc de Hond noemt het interview in een column maandag een dieptepunt van London Late Night. Hij spreekt van “verbale aanranding.” De Hond: “In het gesprek, waarin de spreekverhouding – niet gechargeerd – ligt op 75% Smeets aan het woord tegenover 25% Flier, wordt het mislopen van de Spelen steeds opnieuw door hem ingepeperd. Om vervolgens tot een ongevraagd advies te komen: Flier moet gaan beachvolleyballen.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
Knappe Yolanthe straalt in eigen...
Bloedmooie Yolanthe weet alle ogen op zich gericht tijdens het openingsfeest van de luxe loungeclub...