Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Dinsdag 26 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Zusje van Halal vertelt over crash

25 FEB 2009

SCHIPHOL - Jihad, één van de zusjes van de Meiden van Halal die vanochtend in het toestel zaten dat is neergestort, heeft verteld wat er precies is gebeurd.

Jihad Alariachi, Esmaa Alariachi en Hajar Alariachi.
Jihad Alariachi, Esmaa Alariachi en Hajar Alariachi.
Foto: NPS

Jihad raakte bij de crash lichtgewond. Vanuit het AMC in Amsterdam sprak ze met radiozender BNR. „Ik kan het nog niet geloven. Dit overkomt mij niet”, aldus Jihad. Samen met haar zusje zat ze bij de nooduitgang. Ze lieten zich de werking van de deur nog uitleggen voor vertrek uit Istanbul. „Hajar kreeg de deur niet open, ze raakte een beetje in paniek. Ik kreeg hem heel makkelijk open. We stonden zo op de vleugel. We werden helemaal niet naar buiten geduwd. Dat verwacht je, maar iedereen was heel rustig.”

Eenmaal buiten wilde Hajar, die vermoedelijk haar arm brak bij de crash, terug om haar laptop en telefoon te halen. Meerdere passagiers gingen op zoek naar hun bagage. „Hajar kwam zelfs terug met het cadeautje dat ik voor mijn man had gekocht”, zei Jihad. In het vliegtuig was geen sprake van paniek. Jihad realiseerde zich nauwelijks dat er iets mis was. De passagiers werden volgens haar niet gewaarschuwd door cabinepersoneel. Ook kwamen er geen zuurstofmaskers naar beneden.

De passagiers werden als eerste opgevangen door een omwonende die de lichtgewonden in huis nam en een loods beschikbaar stelde voor zwaargewonden. Jihad was op weg naar het ziekenhuis haar zusje uit het oog verloren.

De zusjes waren voor opnames naar Libanon bij de daar bekende talkshow van Kalam Nawaem. Dat interview had zaterdag plaats. De oudste zus Esmaa is niet mee teruggevlogen, omdat zij nog een vakantie aan de werktrip heeft geplakt.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.1 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 528.5
+ / - +0.14%