• Privé TV
    • Privé TV
    • Bubbels
  • Abonnement Weekblad
    • Voorwaarden
  • iPad
  • Column Evert

SNELNIEUWS

Vrijdag 28 november
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Column Evert Santegoeds: Strikt Privé

door Evert Santegoeds

Het moeten moeilijke tijden zijn voor KONINGIN MÁXIMA, die plichtgetrouw haar agenda afwerkt, maar met haar gedachten natuurlijk in Argentinië, bij haar ernstig zieke vader, is. Vorige week brachten Argentijnse media, onder wie de grote krant La Nación, dat JORGE ZORREGUIETA al zou zijn overleden. Dat zou hebben betekend dat zijn situatie op het laatst wel heel snel verslechterd moet zijn geweest en Máxima door dat nieuws volledig overvallen was.

 

Foto: Telegraaf

Het weekend daarvoor was zij opgedoken aan zijn ziekbed in een privékliniek in de Argentijnse hoofdstad. Onze Koningin zou zeker bij haar vader in de buurt zijn gebleven wanneer duidelijk was dat zijn einde naderde. Nu is zij deze week zelfs in China!

In Argentijnse media wordt Zorreguieta vooral nog aangeduid als ‘vader van de Nederlandse Koningin’; minder en minder wordt er stilgestaan bij zijn omstreden verleden. Juist deze week verscheen een biografie van ARNOLD KARSKENS, waarin veel daarover uit de doeken wordt gedaan.

Weekblad Privé heeft zich altijd op het standpunt gesteld dat de dochter niet mag worden afgerekend op de daden van haar vader. Wie daar meer over wil weten, raad ik dat boek aan. Maar Privé belicht deze week het verdriet van onze Koningin om de vader van wie we nu weten dat hij aan leukemie lijdt. Maar zo ver is het nu nog niet, zoals we kunnen opmaken uit de meest recente foto’s - van na het misplaatste overlijdensbericht - waarop de Zorreguieta’s zich om hem heen geschaard hebben.

Afgelopen week werd in Utrecht het grote televisiegala opgenomen waarmee het Gouden Jubileum van ANDRÉ VAN DUIN werd gevierd. Ik was erbij en heb genoten van deze prachtige avond rond onze grootste komiek die - en ik ben er trots op dat te kunnen zeggen - met zijn ‘Animal Crackers’ ook weer vaste medewerker van Privé is.

Op 27 december zend AVROTROS het gala op televisie uit; bij ons nu al wat hoogtepunten.


Jochem boos op Sinterklaasjournaal
Cabaretier Jochem Myjer beschuldigt het Sinterklaasjournaal van plagiaat. Ze zouden een grap van...