• Privé TV
    • Privé TV
    • Bubbels
  • Abonnement Weekblad
    • Voorwaarden
  • iPad
  • Column Evert

SNELNIEUWS

Dinsdag 2 september
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Column Evert Santegoeds: Strikt Privé

door Evert Santegoeds

Toch raar dat, bijna anderhalf jaar na de inhuldiging van KONING WILLEM-ALEXANDER, Wassenaar nog steeds de feitelijke ‘residentie’ is en niet Den Haag, waar Paleis Huis ten Bosch staat te wachten op de Koning, de Koningin en hun jonge gezin!

Foto: Telegraaf

Haast om te verhuizen maakt het koninklijk paar bepaald niet, onthult deze week collega LEO VAN ROOIJEN, die uitgebreid onderzoek deed naar wat Willem-Alexander en MÁXIMA weerhoudt om zo langzamerhand de verhuiswagens eens voor te laten rijden.

Vorig jaar, rond de grote dag, werd nog gemeld dat er wat kleine aanpassingen nodig zouden zijn om het woongedeelte van het Paleis aan te passen aan de eisen van deze tijd. Iets meer dan dertig jaar oud is de inrichting, die begin jaren tachtig door KONINGIN BEATRIX en PRINS CLAUS met veel liefde werd uitgezocht. En het is dus niet zo gek dat er hier en daar nieuwe kranen, een verfje en nieuwe stoffering nodig zullen zijn.

MAAR HET BLIJKT NIET ALLEEN TE GAAN OM DE EISEN VAN DEZE TIJD; OOK HET KONINKLIJK PAAR ZÉLF BLIJKT NOGAL… VEELEISEND!

Er is opnieuw veel te doen om de vakantievilla van het paar in Griekenland. Zo werd alleen al bijna een half miljoen uitgegeven aan een hek om het ORANJE-bezit. Een hek! En als dat er eenmaal staat, duikt het paar zelf op in Peru… 

Het lijkt allemaal een voorbode van alles wat er in Den Haag nog gaat gebeuren. Huis ten Bosch krijgt namelijk niet alleen een nieuw behangetje en nieuwe kranen, de voorgenomen verbouwing wordt zó ingrijpend dat het paar niet voor 2016 naar Den Haag zal verhuizen!

Tientallen miljoenen zijn gemoeid het nieuwe huis van de Koning. En het is onze premier die dat, midden in de crisis, allemaal mag uitleggen…

 


Zo kennen we Kees van Kooten
Kees van Kooten heeft een spoedoperatie moeten ondergaan. De creatieve duizendpoot kreeg een...