• Privé
 • Column Evert
 • Privé TV
  • Privé TV
  • Bubbels
 • iPad
 • Abonnement Weekblad
  • Voorwaarden
 • Abonnement Maxima

SNELNIEUWS

Woensdag 4 maart
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Column Evert Santegoeds: Strikt Privé

door Evert Santegoeds

Toen ik, het moet 1988 geweest zijn, als jonge verslaggever bij de rechtszaak tegen GERRIT JAN HEIJN’s moordenaar FERDI E. was, kon ik mijn ogen niet afhouden van zijn echtgenote ELS, die daar zo onopvallend mogelijk in de zaal zat. Zij had een jaar eerder samen met haar man naar de uitzending van ‘Opsporing Verzocht’ gekeken, waarin nog eens extra aandacht werd gevraagd voor de kidnap die op een dood spoor was geraakt.

Foto: Telegraaf

Van de ontvoerde was, ook na de overdracht van het losgeld, taal noch teken vernomen. De politie zette de schaarse aanwijzingen die er waren nogmaals op een rijtje. En echtgenote HANK HEIJN deed op tv een indrukwekkende oproep aan de daders om, desnoods, alleen maar te laten weten waar het lichaam van haar man kon worden gevonden.

Naast zijn vrouw Els, op de bank in Landsmeer, zat de enige man die wist hoe de zaak in elkaar stak: Ferdi E.

En die gaf geen krimp.

Pas jaren later in ‘De kleine Britt’, het boek dat de kunstenares over al haar ervaringen schreef, gaf zij voor het eerst toe wel degelijk te hebben gedacht aan haar man als mogelijke dader. Er in elk geval een onbestemd gevoel over te hebben gehad, al was het maar omdat Ferdi in die dagen raar had gedaan.

Deze week speelt in de showbizz een rechtszaak die er een beetje op lijkt, al is de afloop gelukkig veel beter dan bij de beminnelijke Gerrit Jan Heijn. Want hoe zou het de echtgenote van LINDA DE MOL’s ‘afpersopa’ nu vergaan? Vorig jaar moet zij, net als de rest van Nederland, zijn geschrokken van het nieuws dat JOHN DE MOL met miljoenen over de brug moest komen om te voorkomen dat zijn familieleden iets aangedaan zou worden. Drie maanden geleden bleek háár man de, enige, dader. In Zeist, waar zij met hem van hun oude dag genoot, staat haar leven op z’n kop. Hoe gaat dat aflopen? In de week dat M. voor de rechter staat, ging onze verslaggever HENK VERHAEREN op onderzoek uit…


Boer Geert ziet kleinkinderen niet
Boer Zoekt Vrouw brengt boer Geert niet alleen maar mooie dingen. Hij vond de liefde, maar dat...