• Privé TV
    • Privé TV
    • Bubbels
  • Abonnement Weekblad
    • Voorwaarden
  • iPad
  • Column Evert

SNELNIEUWS

Woensdag 30 juli
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Column Evert Santegoeds: Strikt Privé

door Evert Santegoeds

Ze gingen allemaal op vakantie of voor hun werk op reis, zoals u, ik en de meeste mensen die we kennen. Een van hen maakte tijdens het boarden op Facebook nog een grapje over het toestel van Malaysia Airlines dat hem naar zijn bestemming zou brengen: ‘Mocht hij verdwijnen, zo ziet ie eruit.’

Foto: Telegraaf

Inmiddels weten we hoe ze er zélf uitzien… De 298 passagiers en bemanningsleden van vlucht MH17, die boven Oekraïne barbaars uit de lucht werden geschoten, hebben door sociale media bijna allemaal snel een gezicht gekregen.

 

En het zijn, vrijwel zonder uitzondering, ook nog allemaal van die uitgelaten gezichten! Vrolijke mensen, alle leeftijden, vastgelegd op vorige vakantiebestemmingen, tijdens het sporten, op een (laatste?) verjaardag. Sommigen met het onbezorgde van de jeugd, anderen als wetenschapper wellicht met nieuwe hoop onderweg naar een aidscongres. Hard werkende mensen en hun kinderen, op weg naar wat ontspanning of juist op de terugweg, naar huis.

 

Ik zie een foto van een jong stel, met een kind van twee… Hele gezinnen kwamen om bij een zinloze daad van geweld. Ik geef het je te doen daar als achterblijver mee om te gaan.

 

Namens het Nederlandse volk betuigden KONING WILLEM-ALEXANDER en KONINGIN MÁXIMA hun medeleven met de nabestaanden, in gedachten zeiden zij bij de slachtoffers te zijn. Het tekenen van het officiële condoleanceregister in Den Haag door ons koningspaar, aangeslagen en geconcentreerd, was een indrukwekkend moment waarmee we weekblad PRIVÉ deze week beginnen.

 

En ik besef ook, het showbizznieuws dat volgt, vormt een heel schril contrast met de gruwelijke werkelijkheid van de MH17. Vanaf exotische bestemmingen als Barbados, waar ROBIN VAN PERSIE vakantie viert, tot aan de uitpuilende stranden van Ibiza laten de sterren zien hoe mooi de zomer en het leven kunnen zijn. Dat maakt het lot van de 298 inzittenden van de rampvlucht, die immers niet hadden hoeven sterven, nog extra wreed.


Wie vinden zij sexy?
De topmodellen van Victoria`s Secret zijn misschien wel de meest sexy vrouwen ter wereld. Maar wie...