• Privé
  • Privé TV
    • Privé TV
    • Bubbels
  • Abonnement Weekblad
    • Voorwaarden
  • iPad
  • Column Evert

SNELNIEUWS

Vrijdag 30 januari
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Column Evert Santegoeds: Strikt Privé

door Evert Santegoeds

In het vliegtuig dat me een tijd geleden terugbracht naar Amsterdam kwam de stewardess op haar hurken naast me zitten. ‘Was u voor vakantie of werk in Athene?’ vroeg ze. ‘Voor werk,’ zei ik. Waarop zij lachend zei: ‘Dan heeft u zeker DEMIS ROUSSOS geïnterviewd?’

Dat klopte, maar zelf kon zij maar nauwelijks geloven het in één keer goed te hebben geraden. Er kwam een selfie op mijn telefoon aan te pas om haar te laten zien dat het echt zo was. ‘Mag ik die foto even aan mijn collega’s laten zien? Die komen voorin niet meer bíj om dit verhaal…’

Foto: Telegraaf

Inderdaad, op uitnodiging van zijn goede, Nederlandse vriend BERT VAN BREDA was ik een middag bij Demis Roussos thuis geweest en hadden we het over van alles gehad. Zijn bijzondere band met Nederland, met MIES BOUWMAN, zijn leven nu, na alle hits, zijn voorkeur voor óns bier uit die groene flesjes - een flúútje, volgens hem - en natuurlijk de crisis die Griekenland in een wurggreep hield. Aan hem, op zijn berg, ging die weliswaar voorbij. Maar dat zijn land in zo’n kwaad daglicht werd gesteld, dat vrat aan hem - als jarenlange ambassadeur van de Grieken.

Hoeveel mensen zullen door hem kennisgemaakt hebben met het land waar zij later op vakantie gingen? En nu is hij dood, 68 jaar pas. Het nieuws kwam op de dag dat Griekenland opnieuw voorpaginanieuws was: ‘Kláár met Europa.’ Het einde van de crisis maakt Demis Roussos niet meer mee, en de leuke herinneringen aan Griekenland dragen we met ons mee als zijn muziek; forever and ever.

In deze PRIVÉ natuurlijk ook aandacht voor sterren over wie u vaker leest: SYLVIE MEIS en TATJANA. De twee hebben weinig méér met elkaar gemeen dan dat zij beide ‘diva’ worden genoemd, leest u hun laatste perikelen in deze nieuwe PRIVÉ met een íets ander uiterlijk maar vol spraakmakende verhalen.


Kasper terug in Moordvrouw
Kasper van Kooten keert terug in Moordvrouw als Officier van Justitie Jelle van Zanten. Vanaf 8...