• Privé TV
    • Privé TV
    • Bubbels
  • Abonnement Weekblad
    • Voorwaarden
  • iPad
  • Column Evert

SNELNIEUWS

Donderdag 18 september
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Column Evert Santegoeds: Strikt Privé

door Evert Santegoeds

De ware royalty-fan kan er geen genoeg van krijgen, van het uiterlijk vertoon op Prinsjesdag - door WIM SONNEVELD’s ‘Stalmeester’ treffend omschreven als ‘De Franje van Oranje.’ Het uitpakken met ons Koningspaar in vol ornaat, glimmende uniformen en dito Gouden Koets verzacht de laatste jaren de boodschap wat waar het die dag allemaal om gaat: de Miljardennota. En het was deze week weer niet alleen ‘zoet’ nieuws dat er na al het ‘zuur’ van de afgelopen jaren op ons bordje terechtkwam…

 

Foto: Telegraaf

We zien het om ons heen, nu zelfs de voedselbanken al voedsel te kort komen.

Een paar weken geleden besteedden we in Privé aandacht aan de ‘Franje van Oranje’ die ook de liefhebbers, getuige alle reacties, minder kunnen waarderen. Van zijn belastingvrije privévermogen kocht KONING WILLEM-ALEXANDER een schitterend landgoed in Griekenland. Daar zetten wij met z’n allen voor bijna één miljoen euro (!) een hek om, en vervolgens gaat hij op vakantie in Peru. Dan mis je toch iets van de tijdgeest, lijkt me.

‘Zou hij zich achter dat hek soms opgesloten hebben gevoeld?’ suggereerde een lezer.

Pas in 2016 verhuist het paar naar Paleis Huis ten Bosch. Niet eerder, omdat dán pas de ingrijpende renovatie van het paleis, dat dertig jaar geleden ook al ingrijpend werd gerenoveerd, gereed is. Deze week onthult onze medewerker LEO VAN ROOIJEN meer details: de opnieuw miljoenen verslindende plannen met de tuin!

De ‘Franje van Oranje’ maakt ons koningshuis tot een van de duurste ter wereld, maar dat besef heeft vrijwel niemand. Leest u ons verbijsterende verhaal over het nieuwe ontwerp van een paleistuin waar we nooit doorheen zullen lopen en waar we vrijwel niets van te zien krijgen, de laatste officiële foto’s dateren inmiddels nog vlak na de troonswisseling!

Wordt het geen tijd dat de royals die alles zo graag ‘privé’ willen houden dat, net als het onderhoud van hun boot, voortaan ook ‘privé’ gaan betalen? 

Ik ben benieuwd naar uw mening

 


Gaat Ferry Doedens de wereld over?
Ferry Doedens heeft groot nieuws vandaag: hij gaat een rol spelen in The Bold & The Beautiful. De...