• Er Op Uit
  • Verre reizen
  • Cruises
  • Stedentrip
  • Kamperen
  • Fietsen en wandelen
  • Wintersport
  • Vliegtickets
  • Specials
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Capela dos Ossos, Faro Capela dos Ossos, Faro Foto: Wikimedia commons

Luxor

di 05 feb 2013, 13:00 | 1 reactie

Niet-romantische Valentijnsuitjes

Valentijnsdag leent zich bij uitstek voor romantische tripjes. Maar de dag van de liefde is niet bij iedereen favoriet. Voor de fervente Valentijn-hater hebben wij enkele plekken op een rijtje gezet waar de kans klein is dat u er op 14 februari wordt omringd door verliefde stelletjes.

1. Het museum van de verbroken relaties in Zagreb, Kroatië
In dit museum in Zagreb worden spullen tentoongesteld afkomstig uit verbroken relaties. Wat ooit begon als een kunstproject van twee voormalige geliefden is uitgegroeid tot een vaste expositie waaruit blijkt dat bijna iedereen op een gegeven moment wel achterblijft met een souvenir van een ex-vriend of vriendin. Er zijn ongeveer honderd voorwerpen van anonieme donateurs uit de hele wereld uitgestald. De tentoongestelde objecten variëren van hilarisch tot hartverscheurend.
 

Foto: Museum of Broken Relationships
 


2. Bottenkapel in Faro en Cliff Richard’s wijngaard in Guia, Portugal

In Portugal zijn meerdere bottenkapellen te vinden, maar de Capela dos Ossos in Faro staat bekend als een van de mooiste. De kapel bij de kerk Igreja do Carmo bestaat uit schedels en botten van meer dan 1200 monniken. Verzet na het bezoekje aan de toch wat lugubere kapel uw zinnen in de wijngaard van eeuwige vrijgezel Cliff Richard in het nabijgelegen Guia.

3. Museum van de mummificatie in Luxor, Egypte
De relikwieën die hier worden tentoongesteld zorgen nou niet bepaald voor een romantische stemming dus de kans is groot dat u niet gestoord wordt door koppeltjes die hand in hand door het museum struinen. Egyptenaren verwijderden de hersenen van hun mummies maar lieten het hart intact omdat ze geloofden dat intelligentie in het hart zat en niet in het hoofd.  Naast instrumenten die werden gebruikt voor de mummificatie en opbergpotten voor de organen zijn er ook gemummificeerde dieren te zien, van krokodillen tot bavianen.

4. All-inclusive resorts, Tenerife 
Als u niet omringd wil worden door verliefde stelletjes, is de beste tactiek om een vakantie te boeken in een kindvriendelijk resort op een toegankelijke bestemming zoals Tenerife.  De kans is groot dat u hier vooral omgeven wordt door families met kinderen.  In de buurt van levendige plekken als Playa de Las America op het Spaanse eiland vliegen de dagen voorbij met uitstapjes als mountainbike trekkings en de beklimming van de vulkaan Mount Teide.

Reportages over Luxor

Luxor, nu het nog kan

Ooit was Luxor een toeristische trekpleister en een geliefde dagtrip voor badgasten aan de Rode Zee. Maar door de onrust in het land blijven de toeristen weg. Wie een koningsgraf wil bezoeken moet niet te lang wachten, want over een paar jaar sta je misschien voor een dichte...

Vakantiegangers over

Als archeologen begin vorige eeuw, High Tea in Winterpaleis

Door: andree

Luxor, in de faraonische tijd Thebe genaamd is lange tijd de hoofdzetel van Egypte geweest. Tijdens de 100 jarige overheersing van de Hyksos bracht Koning Ahmose het land weer onder zijn kroon, bov...

Egypte, tijdens het begin van de Arabische Lente

Door: Lysanne

**Februari 2011**: Ondanks alle negatieve reisadviezen vanwege het uitbreken van de Arabische Lente, besloten wij toch af te reizen naar Egypte. De eerste week werd doorgebracht in Marsa Alam, aan ...

De vloek van de farao

Door: Peter

Op de sphinx… Luxor, Egypte. Onze groep van 37 mensen heeft een voorspoedige KLM-vlucht van Amsterdam naar het verre Egypte achter de rug. De reisleider stelt ons in de bus op ons gemak en geeft ...


Schrijf een reactie
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
06-02-2013, 15:28
Toon B. (gast)
Zo heb ik het korset wat ik mijn ex ooit cadeau had gegeven zelf gehouden. Dit korset is een zwart lederen korset uitgevoerd van heel stevig zwaar leder en het unieke bij dit speciaal voor haar grote borsten gemaakte korset zijn de 3 delige voorgevormde cuppen. Dit prachtige prijzige korset staat op 'n prominente plaats in 'n geheel glazen vitrinekast de kamer te pronken. Voor de rest heb ik niets meer van m'n ex in de kamer. In de slaapkamer heb ik nog een buste met een heel degelijke zwarte beha van ex op een plank staan. 2 pronkstukken.
  • 0
  • 0