Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

Vierde dag Sail trekt 600.000 bezoekers

22 AUG 2015

AMSTERDAM - Sail heeft zaterdag ruim 600.000 bezoekers getrokken. Dat zijn er opnieuw meer dan de voorgaande dagen. De organisatie spreekt van een „gezellige drukte”.

Tot nu toe nam het aantal bezoekers elke dag toe. De eerste dag, op woensdag, kwamen er zo'n 375.000 mensen naar het nautische evenement, op dag twee kwam de teller boven de 400.000 uit en op vrijdag trok Sail een half miljoen mensen naar de hoofdstad.

De organisatie bood de bezoekers zaterdag vanwege het zonnige en warme weer gratis drinkwater bij de toiletten aan. De hoge temperatuur leidde voor zover bekend niet tot grote problemen. Ook zondag, de laatste dag van Sail, belooft weer warm te worden. Bezoekers krijgen het advies veel water te drinken en zich goed te beschermen tegen de zon.

Zaterdagavond werd de dag voor het laatst afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow. Op zondag kunnen bezoekers nog tot 15.00 uur een kijkje nemen op de bijzondere tall ships (grote zeilschepen). De IJhaven, tijdens Sail Oranjehaven gedoopt, gaat dan ook dicht voor plezierboten. De bemanningen maken zich dan weer op voor vertrek. Rond 16.30 uur begint de Thank You Parade, waarbij de schepen de stad weer verlaten. Het is de eerste keer dat dat op deze manier gebeurt. Tijdens eerdere edities begon Sail een dag later en vertrokken de boten op maandagochtend.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.7 °C
O3
Beurs AEX
AEX 528.92
+ / - +0.17%
Vrouwen sneller dan mannen bij NK...
Op de slotdag van Sail vond de zinderende finale van het NK Waterfietsen plaats. Wij waren erbij en...

Watersporters besteden te weinig aandacht aan diefstalpreventie:


Verstuur