Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Met zestig vrouwen aan boord voer de VROUWboot rond op Sail. Een en al gezelligheid! Al hadden de dames meer oog voor de bemanning dan de zeilschepen.
Met zestig vrouwen aan boord voer de VROUWboot rond op Sail. Een en al gezelligheid! Al hadden de dames meer oog voor de bemanning dan de zeilschepen.

Jan, Piet, Joris of Corneel… Wie is de leukste man van Sail?

Aangemonsterd op de VROUWboot

24 AUG 2015 Marjolein Hurkmans

Met zestig vrouwen op een boot tijdens Sail, dat wordt zeilschepen kijken natuurlijk. Nou, echt niet. De stoere zeebonken op de andere boten, dat was pas echt interessant. Afgelopen vrijdag voer VROUW rond tijdens Sail. Het bleef nog lang onrustig in Amsterdam.

Yvonne is met haar dochters Rozemarijn (midden) en Jasmijn aan boord. Het zeewater stroomt door haar aderen, ooit zat ze zelf bij de marine.
Yvonne is met haar dochters Rozemarijn (midden) en Jasmijn aan boord. Het zeewater stroomt door haar aderen, ooit zat ze zelf bij de marine.

„Ik val gewoon op mannen in uniform”, zegt Angelique Vries (39) die samen met mama Lia Brussel (60) is aangemonsterd. „Vooral op brandweermannen eigenlijk. Maar mariniers zijn ook leuk. O en kijk die man daar. Hij heeft een echte kapiteinshoed.”

In het dagelijks leven is ze gelukkig getrouwd, „maar dat betekent niet dat ik niet mag kijken”, zegt ze. Dat zijn de vriendinnen Roely Slooff (62) en Gerry Liedmeijer (61) het van harte met haar eens. Hoewel de eerste het dan wel weer jammer vindt dat de blonde onderwijzeres al een man heeft: „Want ik heb nog een heel leuke zoon. En hij is nog brandweerman ook.”

De toon is gezet. Terwijl de VROUWboot de woelige wateren van Amsterdam doorkruist, de ene fles rosé na de andere opengaat en de zonnebrandcrème van hand tot hand gaat, gaat het gesprek op de achtersteven vooral over mannen. Er worden foto’s uitgewisseld van leuke kerels in de levens van lezeressen en er kan geen boot voorbij varen of de mannelijke opvarenden worden uitgebreid uitgecheckt. Met als hoogtepunt de achteloos langsvarende marinier. Hij weet niet wat hem overkomt als hij wordt toegejoeld door tientallen enthousiaste vrouwen: ’lachen, lachen. We zoeken lekkere mannen. Lach nou even voor de foto!’

Marine

Yvonne Blommesteijn (69) is met haar dochters Rozemarijn (30) en Jasmijn (28) de Rooij aan boord gekomen. Ook zij heeft wat met geüniformeerde mannen, vertelt ze. Ze was ooit met een marinier getrouwd. Zelf zat ze ook bij de marine. Een vrouw met zeewater in de aderen. Net als haar dochters: „We zijn toch kinderen van de marine.”

Jasmijn is al aan de man, Rozemarijn nog niet. Reden genoeg voor de overige vrouwen om iedere man die langs vaart en door de ballotagecommissie komt (een besnorde heer in krappe zwembroek wordt collectief afgekeurd) toe te roepen of hij toevallig nog plaats heeft in zijn bootje: „Want we hebben een hele leuke vrijgezelle dame aan boord.”

’Val je eigenlijk wel op zeebonken?’ vragen we. „Ik denk dat iedere vrouw in onze familie iets heeft met mannen in uniform”, zegt ze. „Maar hij mag geen baard hebben. Daar heb ik dan weer niks mee.” Angelique spot ondertussen een paar aantrekkelijke exemplaren in spijkerbroek. „Ook leuk toch”, zegt ze. „Een vent in een goede jeans.” Roely grijnst: „Die van mij is in de 60. En die van haar is ook behoorlijk verkreukeld”, zegt ze op vriendin Gerry wijzend. „Maar ze dragen wel allebei een spijkerbroek.”

Klipper

In de verte komt een enorme klipper aanvaren. Van een afstand zien we al dat de boot propvol mannen zit. Eenmaal langszij, valt de oogst tegen. „Hoe kun je nou zo’n grote boot hebben met alleen maar onaantrekkelijke kerels erop”, verzucht Yvonne. Want inmiddels hebben onze lezeressen er een halszaak van gemaakt om de leukste mannen van het water ook op de gevoelige plaat vast te leggen.

’Wie is nou de leukste?’, vragen we. De meningen zijn verdeeld, hoewel de marinier hoge ogen gooit. Maar we waren dan ook maar met zestig lezeressen. En daar zijn we het allemaal over eens: bij de volgende Sail moet er een veel grotere VROUWboot komen. Voor nu laten we de rest van de lezeressen graag meebeslissen. Jan, Piet, Joris en Corneel, wie is de leukste man van Sail?

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
9.7 °C
ZZO1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%
Vrouwen sneller dan mannen bij NK...
Op de slotdag van Sail vond de zinderende finale van het NK Waterfietsen plaats. Wij waren erbij en...

Watersporters besteden te weinig aandacht aan diefstalpreventie:


Verstuur