Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: De Telegraaf

Drie ultieme looks voor deze herfst

Veel vrouwen (én mannen) zijn er naar op zoek: mooie herfstkleding die past bij je leeftijd. En dat hoeft dus zeker niet oubollig of degelijk te zijn. Integendeel. Iris Ruisch, creatief directeur van Amsterdam FashionWeek, selecteerde drie catwalklooks die perfect zijn door te vertalen naar een uitgesproken herfstoutfit.

Liselore Frowijn: voor bijzondere gelegenheden

Deze look komt uit de show die Liselore afgelopen editie van Amsterdam FashionWeek gaf. Het is een uitgesproken outfit, vooral door het kleur- en borduurwerk. Tegelijkertijd straalt de look luxe
en elegantie uit. Het is een knipoog naar de ‘Flapper jurk’, een outfit voor feesten en bijzondere gelegenheden. Kleur wordt steeds belangrijker in mode, zeker ook voor de wat oudere doelgroep. Door het rechte silhouet en de comfortabele pasvorm die een bedekt gevoel geven, is deze look ook zeer geschikt voor verschillende maten.”

Tess van Zalinge: ultieme verfijning

Deze look van Tess van Zalinge, uit de collectie van de afgelopen zomereditie van Amsterdam FashionWeek, staat voor mij voor ultieme verfijning. Zo zou ik vrouwen op oudere leeftijd graag gekleed zien gaan. Ingetogen en rustig, maar uiterst gedistingeerd. De items zijn van uitzonderlijke kwaliteit, met een gevoel voor Italiaanse kleermakersklasse. Veel Nederlandse vrouwen vinden het lastig om strakke kleren te dragen. ‘Modische’ kleding of kleding die een beetje huid laten zien, schrikt ook vaak af. Maar deze look van Tess laat zien dat alles samen juist heel verzorgd over kan komen.”

Futura: voor mannen met lef

Deze look van het label Futura is er een voor mannen met een beetje lef. Deze look was onderdeel van de collectie die tijdens Amsterdam FashionWeek getoond werd. Ook toen bestond hun collectie uit precies de juiste balans van uitgesproken, soms gedurfde, items naast uiterst draagbare en rustige stukken. Deze krachtige look heeft als basis een overal; een kledingstuk dat door mannen eigenlijk niet meer gedragen wordt, maar er voor verschillende leeftijden en verschillende maten altijd goed uitziet. De stoere rits is een mooi accent. Daarover draag je een prachtige blazer in een rustige aardetint.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
4.4 °C
N2
Beurs AEX
AEX 524.46
+ / - +0.08%
Meer Premium