Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Corendon

10 handige tips voor het reizen met kinderen

Vliegen met kinderen

20 JUN 2014

Vliegen met kinderen is vaak een hele onderneming. Wat neem je mee, hoe houd je ze zoet en hoe zorg je ervoor dat ze niet vervelend worden? Wij hebben 10 handige tips op een rij gezet, zodat vliegen voor iedere ouder appeltje eitje wordt. Of nou ja -  bijna dan!

1.Voorbereiding

Ze zeggen niet voor niets: een goede voorbereiding is het halve werk. Wil je stress en spanningen voorkomen, dan is het verstandig om je kind goed voor te bereiden op de vliegreis. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een week voor de vlucht samen vliegtuigje te spelen. Leer ze spelenderwijs wanneer ze hun gordel omdoen, wat ze wel en niet mogen in het vliegtuig, wat de stewardessen doen en wat er gebeurt tijdens het opstijgen en landen.

2. Speelparadijs

Wachten is niet de favoriete bezigheid van kinderen. Hoewel het heel verleidelijk is om de wachttijd in een restaurant door te brengen, kun je beter op zoek gaan naar een aantal leuke speeltoestellen op het vliegveld. Laat de kids hier nog even rennen en dollen. Met een beetje geluk slaat de vermoeidheid toe en gedragen ze zich voorbeeldig in het vliegtuig. Zijn de kinderen al iets ouder? Zet dan een mini-speurtocht uit om ze bezig te houden. Geef ze een camera en de opdracht om bijvoorbeeld tien gele voorwerpen te fotografen. Succes gegarandeerd!

3. Eten

Snoepjes zijn letterlijk en figuurlijk dé perfecte zoethouder. Althans, als je niet kiest voor de variant boordevol suikers en kleurstoffen. Deze geven je kinderen namelijk een energieboost, waardoor ze hoogstwaarschijnlijk alles behalve zoet zullen zijn. Ga liever voor een doosje rozijnen, een appel of een zakje wortels. Daarnaast is het tevens verstandig om een speciale maaltijd voor je kinderen te reserveren bij de luchtvaartmaatschappij. Deze worden als eerste geserveerd, waardoor kinderen niet minutenlang hoeven te wachten op hun maaltje.

4. Druk op de oren

Veel baby’s en kinderen weten niet hoe ze de druk op de oren kunnen verminderen bij het opstijgen en landen. Geef oude kinderen daarom op tijd kauwgom en laat de jonge kids wat drinken.

5. Vermaak

Kinderen zijn snel verveeld. Zorg dus voor een goede wapenuitrusting om de verveling tegen te gaan. Denk aan voorleesboekjes, kleurboeken, kleine bordspelletjes en natuurlijk video’s! Op lange vluchten zijn er vaak schermpjes aanwezig. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je natuurlijk ook je eigen iPad, laptop of telefoon meenemen.

6. Wandelen

Hoe je het ook wendt of keer; kinderen blijven kinderen. En die kunnen nou eenmaal niet urenlang braaf op hun stoel blijven zitten. Voorkom dat je kind in de weer gaat met de uitklaptafels, de haren van de buurvrouw of het op schreeuwen zet, door zo af en toe samen een wandeling te maken. Wandel rustig naar het toilet, strek de benen en kijk naar buiten.

7. Cadeautjes

Een goede manier om je kinderen zoet te houden tijdens de vliegreis is: cadeautjes. Tik een aantal kleine cadeautjes op de kop, pak ze in en beloon je zoon of dochter bij goed gedrag. Dit hoeven helemaal geen dure cadeaus te zijn, want vaak zorgt alleen het uitpakken al voor heel veel plezier én afleiding.

8. Stress

Kinderen voelen stress haarfijn aan en worden hier zelf vaak ook onrustig van. Probeer daarom een goede planning te maken zodat jullie relaxt kunnen beginnen aan de vliegreis. Schiet daarnaast ook in het vliegtuig niet in de stress als je kind het een keer op brullen zet. Schenk hier zo min mogelijk aandacht aan, dan is de huilbui voordat je het weet als sneeuw voor de zon verdwenen.

9. Slim boeken

Probeer een tijdstip te kiezen wat overeenkomt met het ritme van je kind. Zorg bijvoorbeeld dat jullie vliegen tijdens het middagdutje van je dreumes of juist rond bedtijd. Met een beetje geluk dommelt je koter naar een spannend verhaaltje zo in slaap. Ook slim: boek een stoel bij het raam, zo kunnen ze lekker naar buiten kijken.

10. Vooruitzicht

Kinderen zullen zich beter gedragen als ze weten wat er te gebeuren staat. Geef ze daarom een leuk vooruitzicht. Beloof ze dat jullie in het hotel eerst frietjes gaan eten, een duik nemen in het zwembad of vertel ze over de kids club. Veel hotels beschikken namelijk over een kids club, die verschillende activiteiten organiseren voor kinderen van verschillende leeftijden. Zo kunnen kids bij Corendon bijvoorbeeld terecht bij de Kids & Co club die zorgt voor een vakantie vol plezier!

Bekijk hier de kindvriendelijke hotels van Kids & Co!

 

-----------------------------------

Op zoek naar meer inspiratie? 
Lees hier meer informatie en tips!

-----------------------------------

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.6 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 524.63
+ / - -0.24%
Meer Premium