Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: TMG Natives

''Er is een tekort aan aansprekende rolmodellen''

De MKB Innovatie Top 100 loopt nog niet over van de vrouwelijke ondernemers, al zijn in deze editie wel twee vrouwen op nummer één geëindigd. Het merendeel van de genomineerden, meer dan 95 procent, is man.

Als online veiligheidsexpert Melanie Rieback haar cv opdreunt, duizelt het. Nog voor ze op haar 22ste naar Nederland verhuisde om te starten aan de masterspecialisatie Cyber Security aan de TU Delft, had de Amerikaanse al twee bachelors op zak, in biologie en informatica. En ze had al een jaar als wetenschappelijk programmeur bij MIT gewerkt, een van de meest prestigieuze technische universiteiten ter wereld.

Wereldwijde persaandacht

Na het behalen van haar master kreeg ze een aanbod dat ze niet kon weigeren. Ze kon, onder leiding van de zeer hoog aangeschreven emeritus-hoogleraar Andrew Tanenbaum, promoveren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Dezelfde plek waar ze even later zelf werd aangesteld als universitair docent. Haar promotieonderzoek naar de beveiliging in RFID-chips leverde haar wereldwijde persaandacht op. Ze ontdekte dat deze chips, onder meer gebruikt in de ov-chipkaart, vrij gemakkelijk te kraken waren.

Hackersmentaliteit

De laatste twee jaar gooit Rieback hoge ogen met haar eigen bedrijf Radically Open Security. Naast eerdere titels als ICT Professional van het Jaar en één van de ‘400 meest succesvolle vrouwen' van het tijdschrift VIVA is ze dit jaar ook opgenomen in de MKB Innovatie Top 100. Met Radically Open Security zet Rieback de beveiligingsindustrie volledig op zijn kop. “Die industrie is er nu nog sterk op gericht klanten afhankelijk te maken”, legt ze uit. “Door niets van hun kennis en knowhow los te laten, kunnen beveiligingsbedrijven keer op keer hetzelfde trucje herhalen. Stom, want zo worden ze beloond voor – in mijn ogen – slecht gedrag. Helemaal wanneer ze werken met de open-sourcetools die de klant zelf ook gebruikt. Door juist transparant te zijn en alle tools beschikbaar te maken, wil ik de industrie veranderen en beveiliging naar een hoger niveau tillen. Het zal mijn oude hackersmentaliteit zijn. De houding van ‘sharing is caring’. Maar die openheid en alles willen delen, betaalt zich ook terug. Het levert goodwill op en nodigt mensen uit om te helpen de tools te verbeteren. Pas dan kun je echt een doorbraak forceren. Concurrerende bedrijven worden zo gedwongen een keuze te maken: ga ik ook mijn bedrijfsvoering veranderen of riskeer ik dat klanten weglopen?”

Wettelijk minimumloon

Met haar bedrijf gooit Rieback zelfs alle traditionele verdienmodellen op de schop. Zo stopt ze negentig procent van de winst in Stichting NLnet om daarmee open-sourceprojecten te ondersteunen, die beveiliging en digitale vrijheden centraal hebben staan. Zelf keert ze zichzelf het wettelijk minimum uit. Waarom? “Om te laten zien dat je als bedrijf ook kunt floreren door juist iets terug te geven aan de maatschappij in plaats van je alsmaar te laten leiden door een drang naar winst.”

Weinig vrouwen in de top 100

In de MKB Innovatie Top 100 staan trouwens maar zeer weinig vrouwen. Van alle 1.100 ondernemers uit de elf de Top 100-edities tot nu toe was nog geen vijf procent vrouw. Slechts drie vrouwen wonnen ‘m ooit: Mariah Mansvelt Beck en Wendelien Hebly in 2016 en Janneke Hadders in 2011. Wat daarvan volgens Rieback de reden is? “Dat is moeilijk te zeggen. Zeker is dat in bepaalde sectoren of branches beduidend meer mannen dan vrouwen werken. Hoewel de populariteit langzaam groeit, kiezen Nederlandse jongeren, meisjes in het bijzonder, nog altijd te weinig voor techniek. Minder dan bijvoorbeeld in Azië of de VS. Over de grens is de keuze voor de techniek veel minder seksebepaald.”

Rolmodellen

Rieback: “Deels komt dat doordat vooral Nederlanders nog erg denken in mannen- en vrouwenberoepen. Die stereotype denkbeelden breken ons nu op. Maar een gebrek aan voorlichting en rolmodellen speelt ook een rol. Iemand moet je laten zien dat werken in de IT best stoer kan zijn. Want je kunt niet iets kiezen, wat je niet kent. Ik had het wat dat betreft gemakkelijk, ik ben opgegroeid in een IT-familie. Mijn rolmodellen waren mijn vader en moeder.”

Om het tij te keren, moet je meisjes al op jonge leeftijd kennis laten maken met bèta, techniek en ICT, wil ze maar zeggen. “Zelf deed ik daarin een duit in het zakje als medeoprichter van het Girl Geek Dinner, een event dat bedoeld is om vrouwen te enthousiasmeren over dingen op gebied van wetenschap, technologie en andere door mannen gedomineerde gebieden.” Er is dus nog een lange weg te gaan voor vrouwen op innovatiegebied. Maar dat het niet onmogelijk is, bewijst Rieback onomstotelijk.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.3 °C
NW2
Beurs AEX
AEX 524.69
+ / - +0.58%
Meer Premium