Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: TMG Natives

Luxexcel geeft het stokje door

Luxexcel mocht zich een jaar lang de beste innovator van het land noemen. Het bedrijf dankt de winst aan zijn unieke procedé om op maat optische lenzen 3D te printen voor onder meer lasers, nachtcamera's, verlichting en mobiele telefoons. Drie vragen aan Guido Groet van Luxexcel.

1. Hoe was jullie reactie na het winnen van de prijs?

“Vreugde natuurlijk. Hoewel er met de prijs geen geldbedrag gemoeid is, levert het veel free publicity op. De titel ‘beste innovator van het land’ wekt gelijk interesse. Bovendien is het een goede gesprekopener wanneer je op zoek gaat naar nieuwe klanten of investeerders Daarbij is het direct ook een mooie wervingstool. Potentiële werknemers googlen je naam om te kijken of zij wellicht in het team passen. Dat is mooi, want in onze business hebben we mensen nodig met een bepaalde instelling. Geen volgers, maar out-of-the-box denkers met een passie voor nieuwe technologieën.”

2. Wat was jullie innovatie?

“Wij hebben het 3D-printen van lenzen geoptimaliseerd tot een niveau dat niemand kan evenaren. Kiezen voor zo’n nichemarkt is ons grootste succes geweest. Die focus heeft ons gebracht tot waar we nu zijn. Momenteel gaat de ontwikkeling als een speer. Waar andere, grotere bedrijven soms jaren nodig hebben om nieuwe technologieën te implementeren, kunnen wij van maand tot maand verbeteringen laten zien. Dat slaat aan. Onze lenzen zijn nu van zodanige kwaliteit dat nieuwe markten zich openen.”

3. Wat is de volgende uitdaging? 

“We zijn nu aan het kijken in welke markt wij de grootste gamechanger kunnen zijn: lenzen voor de verlichtingsindustrie, automotive of de optiekbranche. Zo hopen we in de toekomst internationaal verder te kunnen groeien.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.3 °C
NW2
Beurs AEX
AEX 524.69
+ / - +0.58%
Meer Premium