Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Pan Amsterdam

Kunstwerken op wielen tijdens PAN Amsterdam

Een klassieke auto is een kunstwerk op zich. Daarom is de tweedaagse expositie met exclusieve classic cars helemaal thuis op PAN Amsterdam, de jaarlijkse beurs voor kunst, antiek en design.

Nieuw op de beurs, die van 20 tot en met 27 november in RAI Amsterdam plaatsvindt, is PAN Podium. Een afwisselend en interactief programma vol inspirerende presentaties over uiteenlopende aspecten van kunst en de kunstmarkt. Een van die presentaties zal het bloed van autoliefhebbers sneller doen stromen: de zeldzame oldtimers van Very Superior Old Cars. Op het podium staan drie zeer bijzondere pareltjes op wielen te glimmen. De Aston Martin 1 1/2 Liter Le Mans, een rijdend kunstobject met een waarde van enkele tonnen. Een Fiat 1100 B Cabriolet Carrozzeria Stabilimenti Farina 1949. En de AutoBleu Mille Miles 1954. Die laatste, een wedstrijdwagen, is echt uniek. Hij is eenmalig gebouwd en nam drie keer deel aan de originele Mille Miglia en aan de 12 uur van Reims in 1956.

Alex von Mózer, de eigenaar en oprichter van Very Superior Old Cars,  is bereid gevonden deze drie schoonheden op de beurs te laten zien. Hij neemt de bezoekers mee in de wereld van deze fascinerende niche in de kunstmarkt. Op 20 en 21 november, om 12.00, 14.00 en 16.00 uur, geeft Von Mózer uitleg over de wereld van de klassieke voertuigen. Wat maakt een oldtimer bijvoorbeeld tot een waardevol kunstbezit? En wat bepaalt de waarde ervan? Een uitzonderlijk inkijkje in de wereld van deze bijzondere collectible.

Voor meer informatie over PAN Amsterdam, klik hier.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.1 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 528.5
+ / - +0.14%
Meer Premium