Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: TMG Natives

Tiny Houses hebben de toekomst

Hoe groter het huis, hoe beter. Het is jarenlang de mindset geweest van hele generaties. Maar tijden veranderen. Vooral jongeren kijken steeds meer naar wat ze écht nodig hebben en naar hun impact op het milieu. En dus is het dé tijd van de stadsnomade en Airbnb. De laatste trend op woninggebied? Tiny Houses.

Slapen, koken en douchen. En misschien een beetje tv-kijken, internetten of de krant lezen. Veel meer doe je eigenlijk niet in huis. Daar heb je als woningeigenaar (zonder al te groot gezin) geen honderden vierkante meters voor nodig. En dus zien we in Nederland steeds meer Tiny Houses: huizen met een oppervlakte van 20 à 30 m2. Oorspronkelijk komt de trend overwaaien uit de Verenigde Staten. Nadat de woningmarkt instortte, gingen veel mensen op zoek naar een kleinere en betaalbare woning. Al snel merkten zij de voordelen van zo’n klein huis. De kosten zijn lager, de impact op het milieu is een stuk kleiner en er is min der ruimte voor overbodige spullen. Daarbij: ze hielden veel meer vrije tijd en geld over voor de leuke dingen in het leven.

Introductie Droomparken

DroomParken is het eerste bedrijf in Nederland dat Tiny Houses in een recreatiepark aanbiedt. In DroomPark De Zanding en DroomPark Bad Hoophuizen zijn deze huizen nu al te koop én te huur. Een logische stap volgens marketing- en salesdirecteur Marco Budding: “De jongere generatie, maar in toenemende mate ook de oudere, verlangt steeds meer naar ruimte voor zelfontplooiing, het gezin, sociale contacten en verbinding met de natuur. Tiny Housing maakt hiervoor ruimte in je agenda, je portemonnee en je hoofd.” Toch vraagt het wonen in een Tiny House wel om een nieuwe levenshouding. Om van de een op de andere dag over te gaan, is een grote stap. “Door bij ons een Tiny House te kopen of te huren, kun je op een laagdrempelige manier kennismaken met deze nieuwe woonvorm”, legt Budding uit.

Hoe ziet het eruit?

De woningen van DroomParken zijn 22 of 28m2 groot en zijn van alle gemakken voorzien. Binnenin vind je uiteraard een bed, keuken, badkamer, eetbar, bank en voldoende opbergruimte. Kortom: alles wat je nodig hebt. De woningen liggen in de natuur, aan een terras met bankjes en een barbecue. Deze buitenfaciliteiten worden gedeeld, zodat je met vrienden of met ‘je nieuwe buren’ een biertje kunt drinken en van je vrijheid kunt genieten.

Beleggen in een Tiny House

Tiny Houses zijn zowel te koop als te huur. Wanneer je een Tiny House koopt, kun je je op elk moment terugtrekken uit het drukke bestaan. Daarnaast kun je het te huur aanbieden aan mensen die vakantie willen vieren in een Tiny House of die weleens willen weten hoe het is om in een Tiny House te wonen. Ter info: huurders betalen voor de huizen die nu in bezit zijn van DroomParken vanaf 125 euro per nacht, all-in. Dat betekent dat beddengoed, handdoeken en schoonmaak zijn inbegrepen. Een Tiny House is dus een bijzonder slim beleggingsproduct. Helemaal als je het vergelijkt met het rendement op je spaarrekening. De huizen zijn te koop vanaf 59.500 euro. Bel voor meer informatie met 088 – 055 15 00 of kijk op https://www.droomparken.nl/tinyhouses.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
9.7 °C
ZZO1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%
Meer Premium