Nieuws/Sport

Ajax zonder Cuenca tegen AZ

Isaac Cuenca ontbreekt woensdag bij Ajax in de halve finale van de KNVB-beker tegen AZ. De Spaanse aanvaller, pas net hersteld van een zware knieblessure, is door trainer Frank de Boer buiten de selectie gehouden. Danny Hoesen is zijn vervanger.

De Boer kondigde daarnaast aan dat spits Kolbeinn Sigthorsson op de bank zal beginnen, maar of hij ook nog andere spelers aan de kant houdt, wilde hij niet verklappen. Hij maakte wel duidelijk voor eigen publiek absoluut te willen winnen. "Het is een halve finale en dus zijn we dicht bij een prijs”, merkte hij op tijdens de persconferentie.

Kansen benutten

De coach maakt zich niet druk over het feit dat zijn ploeg de laatste weken bijzonder moeizaam tot scoren komt. "We krijgen kansen genoeg, dus het is niet zo dat we slecht hebben gespeeld. Dan zou het anders zijn. We moeten er nu in blijven geloven dat we de kansen afmaken. Alleen dan heeft iedereen het over het goede spel van Ajax, dat is bij een 1-1 niet zo.”

Cillessen op doel

Bij Ajax zal Jasper Cillessen op doel staan. Hij krijgt in het bekertoernooi de voorkeur boven Kenneth Vermeer. In de vier eerdere bekerpotjes hield de geboren Groesbeker zijn doel schoon. "Maar die nul is niet heilig hoor”, zei Cillessen. "Als we de finale maar halen.”