Nieuws/Sport

Positiespel Oranje geeft doorslag

Door Peter Lenting

Het Nederlands hockeyelftal ligt op koers voor de eerste hoofdprijsonder het bewind van bondscoach Paul van Ass. Daarvoor moetvannacht 03:30 uur Nederlandse tijd in de halve finale van deChampions Trophy in Melbourne wel eerst afgerekend worden metPakistan, de huidige nummer negen van de FIH-wereldranglijst.

  DePakistaanse hockeyers versloegen in de kwartfinale Duitsland na een0-1 achterstand knap met 2-1. Voor het eerst sinds lange tijd staatde voormalige hockeygrootmacht Pakistan weer eens in de halvefinale van een belangrijk internationaal titeltoernooi.

DePakistaanse hockeyploeg ging in de eerste wedstrijd in de poulekansloos met 3-1 onderuit tegen Oranje, ondermeer door tweedoelpunten van Sander de Wijn, één van de beste spelers tot nu toein dit toernooi.

Ik verwacht dat de Nederlandse hockeyploeg ook inde halve finale van Pakistan gaat winnen. De temperaturen van bovende 30 graden zijn misschien in het voordeel van de Pakistaansehockeyers, uiteindelijk zullen het grotere tactisch vermogen enbeter verzorgde positiespel de doorslag geven in het voordeel vanOranje.