Sport

Domstedelingen slaan hard toe op bezoek bij Heerenveen

Utrecht op rozen dankzij wereldgoal Haller

Door Van onze Telesportredactie

FC Utrecht doet uitstekende zaken in Friesland.

FC Utrecht doet uitstekende zaken in Friesland.

Hollandse Hoogte

FC Utrecht heeft op bezoek bij sc Heerenveen een reuzenstap gezet in de richting van de finale van de play-offs. Sebastien Haller produceerde een sublieme treffer tijdens de 1-3 zege.

FC Utrecht doet uitstekende zaken in Friesland.

FC Utrecht doet uitstekende zaken in Friesland.

Hollandse Hoogte

Voor de ploeg van trainer Erik ten Hag was het de achtste zege in de laatste negen duels. Heerenveen deed het juist voor de winterstop goed, en won in het nieuwe jaar nog maar vier keer.

Lees ook op Telesport.nl:

- Droomhakje Haller: 'Ik ben er lenig genoeg voor' - Schaars snapt fluitende fans wel

 

Utrecht verschafte zich binnen 23 minuten een uitstekende uitgangspositie in het Abe Lenstra Stadion. Wout Brama stelde Sofyan Amrabat na een kwartiertje in staat tot het scoren van de 1-0. Zakaria Labyad gaf vanuit een hoekschop de assist bij de tweede treffer van de domstedelingen. Die kwam op naam van Yassine Ayoub, die kiezelhard raak kopte. 

Sofyan Amrabat haalt uit.

Sofyan Amrabat haalt uit.

Hollandse Hoogte

De twee tegentreffers waren voor rust niet de enige tegenvallers voor Heerenveen. Jerry St. Juste moest in de rust afhaken, omdat zijn schouder uit de kom raakte. De pas 16-jarige Kik Pierie was zijn vervanger. De verdediger van de Friezen kwam nog na het Europees kampioenschap voetbal van 2000 ter wereld, op 20 juli van dat jaar.

Martin Ødegaard zorgde na een uurtje voetbal voor wat hernieuwde spanning. De Real Madrid-huurling scoorde voor het eerst in het shirt van Heerenveen. De jonge Noor trof met wat fortuin doel na een slimme variant uit een vrije trap.

Haller scoort prachtig

Vlak nadat Sam Larsson (paal) en Stefano Marzo (te slappe inzet uit de rebound) de kansen op 2-2 had gemist, zorgde Haller op magnifieke wijze voor de derde treffer van Utrecht. Wout Faes verdedigde dramatisch uit, maar dat deed niks af aan de schoonheid van de hakbal van Haller. De Fransman kreeg de bal achter zich, maar vond met een sublieme voetbeweging toch het net. Het bleek de laatste treffer. 

Groningen - AZ

De winnaar van de Fries/Utrechtse tweestrijd neemt het in de finale van de play-offs op tegen FC Groningen - AZ. Die twee ploegen treffen elkaar woensdagavond om 20:45 uur in Groningen.

 

 

 

 

Door Van onze Telesportredactie