Sport

Bosz over finale: 'Ik voel geen enkele druk'

Door Van onze Telesportredactie

Ajax-trainer Peter Bosz

Ajax-trainer Peter Bosz

EPA

Peter Bosz leeft met Ajax ontspannen toe naar de Europa League-eindstrijd van volgende week woensdag in Stockholm, waar Manchester United als laatste horde wacht naar eeuwige roem. "Ik voel geen enkele druk. Ik zie alleen maar enorme kansen. Iedereen droomt van zo'n finale. Ik kijk er naar uit. Als je de finale speelt, wil je natuurlijk ook winnen."

Ajax-trainer Peter Bosz

Ajax-trainer Peter Bosz

EPA

Manchester United heeft een trainer in huis die weet hoe het voelt om finales te spelen. Zo stond José Mourinho met diverse clubs liefst in dertien finales en won hij er elf.  "Ik kijk nooit naar coaches van de tegenstander. Ik analyseer de teams op het gebied waar we het op details kunnen winnen. Maar ik ga altijd uit van eigen kracht, van ons eigen team", reageerde Bosz.

Bosz staat bekend om zijn aanvallende speelwijze en benadrukte tijdens de internationale persconferentie van donderdag: "Het gaat om winnen. Maar het hele seizoen proberen we op een attractieve manier te winnen. We hebben laten zien dat het kan. Sommige mensen zeggen dat het naïef is. Maar we hebben laten zien dat je op een mooie manier kunt winnen. Ook Bayern München en Barcelona laten zien dat het zo kan."

Lees meer over

Door Van onze Telesportredactie