Sport

'Patrick en Justin Kluivert zijn niet met elkaar te vergelijken'

Door Van onze Telesportredactie

Patrick en Justin Kluivert

Patrick en Justin Kluivert

Telesport

Peter Bosz houdt er niet van om spelers met elkaar te vergelijken, zo stelde hij donderdagmiddag tijdens de persconferentie toen hem werd gevraagd naar de gelijkenissen tussen Justin Kluivert en zijn vader Patrick Kluivert.

Patrick en Justin Kluivert

Patrick en Justin Kluivert

Telesport

"Ze hebben dezelfde achternaam, maar Patrick was een lange speler en spits. Justin speelt op de vleugels. Maar allebei hebben ze veel kwaliteiten. Je kunt ze niet met elkaar vergelijken. Zelfs als hij ooit in de spits komt te spelen, dan is hij nog steeds niet met zijn vader te vergelijken. Hij vult het op zijn eigen manier in.", reageerde Bosz.

Patrick Kluivert tekende op 24 mei van 1995 voor de winnende goal in de Champions League-finale van Ajax tegen AC Milan. Nu 22 jaar later, wederom op 24 mei, staat zijn zoon Justin met Ajax in de Europa League-finale. Tegenstander is volgende week woensdag in Stockholm de Engelse topclub Manchester United.

"Justin is één van de jongste spelers en werd al op zijn 17 jaar bij de selectie gehaald. Hij is dit seizoen als laatste aangehaakt. Toen we hem bij onder 20 jaar zagen spelen, dachten we dit is interessant en voegden we hem bij de selectie", vervolgde Bosz tijdens het persmoment, waar veel buitenlandse media bij aanwezig was. "Hij moet nog veel leren, maar hij heeft veel potentie." 

Lees meer over