Sport/Wielrennen

Thomas na keiharde val tóch uit Giro

Door Van onze Telesportredactie

Geraint Thomas

Geraint Thomas

AFP

Hij kwam naar de Giro om hem te winnen, maar vijf dagen na zijn, door een motor veroorzaakte, val moet Geraint Thomas alsnog de strijd staken. De kopman van Team Sky heeft te veel last om door te gaan.

Geraint Thomas

Geraint Thomas

AFP

Thomas viel in de etappe naar de Blockhaus nadat een motor aan de kant van de weg was gestopt en Wilco Kelderman die niet meer kon ontwijken. Net als vijf van zijn ploeggenoten ging Thomas tegen de grond. Zijn schouder schoot daarbij uit de komen, maar de Brit wist toch de finish te bereiken. Dinsdag werd hij achter Tom Dumoulin tweede in de tijdrit en leek er nog wat hoop.

"Met de pijn in mijn schouder kan ik wel omgaan, maar ik heb te veel last van mijn knie", aldus een teleurgestelde Thomas. "Het wordt elke dag erger. Ik zou graag doorgaan, maar dan wordt het een kwestie van overleven en niet van echt meedoen. Ik ga me nu op de Tour richten."

Sky begon met Thomas en Mikel Landa als kopmannen met een ijzersterk team aan de 100ste Giro. Ook de Spanjaard kwam ten val door de motor en heeft inmiddels een grote achterstand op de andere klassementsrenners.